Vueling cancel·la 112 vols per la vaga d’Iberia al Prat

La companyia pren mesures preventives per evitar problemes aquest cap de setmana

Vueling ha cancel·lat 112 vols aquest cap de setmana a l’Aeroport de Barcelona-el Prat amb motiu de la vaga convocada pel personal de terra d’Iberia. Les cancel·lacions són similars a les que es van fer per les aturades al juliol i es reparteixen en 46 vols el dissabte 24 d’agost i 66 el diumenge 25, han informat fonts de la companyia.

El ministeri de Foment ha decretat uns serveis mínims del 53% per a tots els vols estatals i estrangers amb alternatives de desplaçament de més de cinc hores i d’un 32% per als vols estatals a dins de la Península amb alternatives de menys de cinc hores. Pel que fa als vols de les illes els serveis mínims seran del 100%.

Més vagues a final de mes

L’aerolínia ha comunicat als passatgers afectats la cancel·lació dels vols, que calculen que són uns 18.000 usuaris, i els ha ofert la reubicació en un altre vol que s’adapti al seu programa o el retorn dels diners. La plantilla d’Iberia Barcelona, formada per 2.500 treballadors, dona serveis a una vintena de companyies, entre elles, Vueling.

També s’han convocat aturades el divendres 30 i el dissabte 31 d’agost, i demanen convertir els treballadors temporals en fixos, acabar amb la falta de personal, i l’excés de càrregues de treball i l’abús de les hores extraordinàries, entre altres demandes. Aquest dimecres hi ha una nova reunió de mediació entre els treballadors i la direcció de l’empresa per intentar desencallar el conflicte.

 

Més informació

Comentaris

    odisea 23/08/2019 2:10 pm
    Hay algun aeropuerto mundial como el Prat destinado por culpa de Iberia,y del gobierno a sufrir estas huelgas,yo no conozco ninguno,solucion no volar con aerolineas de IAG propietarias del Prat,con Iberia y Vueling,hay muchas y mejores

Nou comentari