Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Els VTC tradicionals, esquitxats pel conflicte entre taxis i plataformes
  • CA

Una normativa paraigua pensada per a les noves plataformes els escanya. Multes i restriccions posen al límit 400 autònoms que s’hi dediquen des de fa dècades. Això és el que denuncien els VTC tradicionals, que es troben com a víctimes col·laterals d’una guerra entre el taxi i els VTC que operen des de plataformes. Actualment hi ha uns 400 conductors que operen amb llicències que es van atorgar a finals dels anys 80 per tal de donar servei a la Barcelona olímpica de 1992 i que provenien del sector del taxi, que ara es troben en una situació molt complexa. I han sortit al carrer per protestar just el dia que també ho fan els taxis.

El MWC, en perill?

Uns 200 conductors i xofers han sortit de l’aeroport del Prat: “Som un sector que fa una activitat totalment diferenciada. No podem estar regulats en funció d’uns dictats que han vingut del sector del taxi i que ens carreguen d’una reglamentació que no podem assumir i que ens limita”, ha destacat el portaveu de l’associació VTC-Gran Turisme de Catalunya, Roman Llort, en declaracions que recull l’ACN. A més, avisen que la falta de conductors professionals pot fer “impossible” atendre tots els assistents d’una cita com el MWC, que comença el pròxim 27 de febrer. “Amb 300 vehicles que legalment ara ponen fer transport urbà serà impossible atendre el Mobile. Al Congrés, un sol client important com podria ser Huawei, està demanant de 300 a 400 vehicles VTC. Això es menjaria el total de la disponibilitat, i hi ha molt més altres clients. És impossible”, ha avisat.

Des de la irrupció de plataformes com Uber, Cabify o Bolt, els xofers d’acompanyament asseguren que han quedat relegats i perjudicats. “No som Uber, Cabify o Bolt. No som plataformes. Som VTC tradicional i és el que reivindiquem. L’administració ens està menystenint, sempre es preocupa dels grans grups i plataformes”, sentencien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa