Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes col·lapsen el centre de Barcelona amb una marxa lenta
  • CA

El sector del taxi està protagonitzant en aquests moments una marxa lenta pel centre de Barcelona camí del Parlament. La mobilització dels taxistes ha arrencat cap a quarts d’onze del matí d’aquest dimarts a la plaça d’Espanya i a hores d’ara avança per la Gran Via de les Corts Catalanes fins a la Via Laietana, on enfilarà després cap al parc de la Ciutadella. L’objectiu de la protesta convocada per Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya és denunciar la irrupció en el mercat d’empreses de VTC com Free Now, Uber o Bolt, a qui acusen de “competència deslleial” i de voler despenjar-se del sistema tarifari regulat per tenir més flexibilitat per imposar els seus preus.

“Sortim al carrer per denunciar que una empresa que té més de 3.000 taxis a Barcelona vol inflar les tarifes. Als companys que treballen amb aquesta aplicació, només els puc dir que estan finançant la guerra contra el taxi amb les seves comissions”, ha assenyalat aquest matí Tito Álvarez, portaveu del sindicat Élite Taxi i cara visible de les mobilitzacions del sector en els darrers anys, que donava d’aquesta manera el tret de sortida a la concentració.

Marxa lenta de taxistes a la ciutat ANTON ROSA

En la mateixa línia s’ha pronunciat el portaveu del Sindicat del Taxi de Catalunya, Lluís Berbel, que assegura que empreses com Free Now volen afegir un “suplement d’alta demanada” que només pagaran els usuaris i que el taxímetre és l’única “garantia” que tenen els clients per patir variacions en el preu dels trajectes.

Un cop a les portes del Parlament, els taxistes provaran de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui van adreçar una carta fa uns dies per demanar-li una trobada on poder abordar la situació del sector i la regularització del servei de les VTC. Aquesta petició, fins ara, no ha rebut cap mena de resposta per part del govern català. En cas de no aconseguir reunir-se amb les autoritats, el sector amenaça de boicotejar el congrés europeu de l’audiovisual ISE Barcelona, que se celebrarà del pròxim 31 de gener fins al 3 de febrer al recinte de la Fira Barcelona de l’Hospitalet de Llobregat, i no descarten una altra acció de protesta com la que va col·lapsar la Gran Via de les Corts Catalanes ara fa uns anys.

Un altre moment de la protesta de taxis a la ciutat ANTON ROSA

Atac i contraatac

Les previsions inicials del sector apuntaven que prop 2.000 taxistes podrien participar en la mobilització d’aquest dimarts. En paral·lel, els impulsors de la protesta han fet una crida a utilitzar el servei que ofereix la companyia de VTC Bolt per portar els seus vehicles a dipòsits municipals, una mesura que pretén contrarestar l’oferiment de viatges gratuïts que va anunciar aquest dilluns l’empresa mentre s’allargués la protesta dels taxistes.

Els taxistes, en marxa contra els VTC ANTON ROSA

Aquest moviment de Bolt buscava reafirmar el seu suport a la convocatòria que l’associació de vehicles de transport amb conductor Movea han impulsat com a resposta a la mobilització organitzada per Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya, una concentració que “l’únic que pretén” és “paralitzar” la mobilitat a la capital catalana.

Els VTC també surten al carrer

Coincidint amb la marxa lenta de taxis, els VTC també han sortit al carrer per defensar el seu lloc en la mobilitat urbana. Han passat també per la Gran Via de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: sobren taxistes a gener 17, 2023 | 10:54
    sobren taxistes gener 17, 2023 | 10:54
    els taxistes son una màfia, es creuen els amos del món, no els toquis, ah hi no els hi facis competència. dit això son un perill públic per la seguretat i pel trànsit
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 17, 2023 | 12:49
      Gonzalo gener 17, 2023 | 12:49
      Cuando las VTC te cobren lo que les dé la real gana, entonces te quejarás y echarás de menos no tener una tarifa regulada.
  2. Icona del comentari de: Josep a gener 17, 2023 | 12:06
    Josep gener 17, 2023 | 12:06
    un servei primitiu operat per energúmens enganyats pel terrorista alvarez. hi ha prous alternatives com per eliminar-los.
  3. Icona del comentari de: Veritat sempre a gener 17, 2023 | 12:53
    Veritat sempre gener 17, 2023 | 12:53
    Taxistes = màfies = generador d'incidències en rodalies, tothom ho sap, la policia, els polítics, tots, ningú fa res.
  4. Icona del comentari de: Jaume a gener 17, 2023 | 13:05
    Jaume gener 17, 2023 | 13:05
    Els taxistes: Una màfia que sempre està donant pel cool.
  5. Icona del comentari de: Kiss a gener 17, 2023 | 13:11
    Kiss gener 17, 2023 | 13:11
    Podríeu anar a tocar el collons a la comunitat autònoma de Madrid q’es d’on surten les lleis que tan poc us agraden.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa