Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
[VÍDEO] Un altre VTC camí del dipòsit municipal de la Guàrdia Urbana

La guerra entre els VTC i els taxis de la ciutat també es disputa a les xarxes socials. Prova d’això, un altre vídeo que ha difós el sindicat Élite Taxi en què es pot veure com la grua municipal s’emporta un VTC al dipòsit municipal. Aquest diumenge, el perfil del sindicat ha mostrat en directe les imatges.

El nou decret llei de la Generalitat que regula el sector d’aquest transport va entrar en vigor l’1 d’octubre. Entre altres, estableix que els cotxes de companyies com Uber o Cabify hauran de tenir una longitud mínima de 4,90 metres, etiqueta 0 o ECO i disposar d’una assegurança idèntica a la dels taxis. Tot plegar, quatre anys després que el govern espanyol aprovés els donés una moratòria per operar durant aquest temps.

Per què s’emporten els cotxes?

La raó de l’actuació de la policia municipal és que aquests vehicles estiguin aparcats al carrer sense oferir un servei actiu. I és que aquests vehicles no poden estar estacionats esperant clients com si fossin taxis, sinó que han de treballar amb serveis precontractats.

Elite Taxi Barcelona assegura que ja hi ha mig centenar d’aquests vehicles al dipòsit i conclou que, si les coses continuen igual, en compliment de la normativa actual “els VTC ja no faran més de taxis”, de tal manera que la competència dels Uber, Cabify i altres plataformes semblants s’anirà disminuint progressivament.

De fet, ja està en marxa la nova app pública del taxi que permet als usuaris podran contractar el servei de prop de 10.000 taxis des del propi telèfon mòbil. El sistema Picmi Taxi pretén potenciar la contractació digital d’aquest servei amb l’objectiu de reduir els kilòmetres que fan buits els vehicles mentre busquen clients pels carrers.

Sigui com sigui, les imatges de la grua municipal emportant-se algun VTC fa setmanes que es repeteixen, i així ho demostren els vídeos que va acumulant el sindicat Élite Taxi, molt bel·ligerant amb els VTC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tenereitor a novembre 21, 2022 | 12:25
    Tenereitor novembre 21, 2022 | 12:25
    No ho entenc. Mentres que no constitueixi un obstacle a la circulació i estiguin ben aparcats no té cap sentit que els retiri la grúa. Potser falta informació a la noticia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa