Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els VTC planten cara i continuaran operant a Barcelona
  • CA

Els sectors dels vehicles de transport amb conductor (VTC) lamenten la nova norma que entrarà en vigor aquest dissabte. Els cotxes de companyies com Uber o Cabify hauran de tenir una longitud mínima de 4,90 metres, etiqueta 0 o ECO i disposar d’una assegurança idèntica a la dels taxis.  Els responsables del sector han criticat el nou decret llei, del qual asseguren genera “dubtes”, sobretot amb la vigència dels procediments que hauran de seguir els conductors autònoms.

Segons el nou decret de la Generalitat, les companyies de VTC tenien fins l’últim dia de setembre per demanar l’autorització per operar a l’àrea metropolitana. Ara, l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) té tres mesos per decidir si concedeix o no la llicencia a aquests cotxes.

Les VTC es queden

En declaracions a l’ACN, Javier Dorado, portaveu de Cabify, ha assegurat que “Barcelona necessita una alternativa de mobilitat al taxi” i reivindica “la vocació” de la seva companyia a seguir operant a la capital catalana. En la mateixa línia s’ha pronunciat el director general de Bolt a espanya, Daniel Georges, que deixa clar que l’empresa farà “tot el possible” no només per quedar-s’hi, sinó també per fer créixer el seu servei.

Tot plegat arriba quatre anys després que el govern espanyol aprovés els donés una moratòria per operar durant aquest temps. Ara, però, amb el termini complert, la regulació ha passat a les comunitats autònomes i el decret en vigor és el de la Generalitat. Per això, operadores de Cabify demanen a Ábalos -responsable del Ministeri de Transports espanyol- que prorrogui la norma estatal dos anys més, ja que la pandèmia -asseguren- ha deixat un dany “irreparable”.

El sindicats defensen el decret

Tot i les queixes de les empreses, que asseguren que han hagut d’augmentar la flota per complir amb el decret, els sindicats defensen que les operadores tenen “capacitat més que suficient” per afrontar els canvis necessaris. Els sindicats, alhora, posen en valor l’ampli consens que hi va haver al parlament amb aquesta norma. De fet, es va aprovar amb els vots d’ERC, Junts, En comú Podem, PSC i CUP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa