Via Laietana estrenarà l’última setmana de maig les voreres ampliades

Passaran de 2,30 a 4,15 metres | És una de les mesures destinades a donar més espai als vianants de cara al desconfinament

L’Ajuntament de Barcelona ha començat avui les obres per ampliar les voreres de la Via Laietana. Fins ara tenien una amplada d’entre 2,30 i 2,50 metres i passaran a ser de 4,15. Amb aquesta mesura, que ja estava contemplada abans de la pandèmia i que havia aixecat crítiques dels ciclistes, es busca que els vianants tinguin més espai i que es puguin moure “amb les millors condicions sanitàries possibles”, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La intervenció té una durada prevista d’una setmana, així que les voreres ampliades s’haurien d’estrenar l’última setmana de maig. La tinenta d’alcaldia de Mobilitat, Janet Sanz, va assegurar ​que tots els canvis en la mobilitat que s’aplicaran de cara al desconfinament estaran en funcionament a finals d’aquest mes. La Via Laietana canviarà els tres carrils de baixada i els dos de pujada per un de pujada i un de baixada acompanyats d’un carril bus cadascun. 

Avui han començat les obres a la Via Laietana per ampliar les voreres / Ajuntament de Barcelona

Avui han començat les obres a la Via Laietana per ampliar les voreres / Ajuntament de Barcelona

Durant la primera part de les obres es tallarà el trànsit en sentit muntanya per Via Laietana, segons ha detallat l’Ajuntament. La resta de les obres es faran sense talls de trànsit tot i que amb menys carrils disponibles. L’ampliació de les voreres es farà amb pintura de color groc i s’instal·laran elements separadors per delimitar els carrils i les voreres. 

Més informació

Nou comentari