Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La vaga de busos per les festes de la Mercè segueix en peu
  • CA

La mediació entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els treballadors de la xarxa d’autobusos ha finalitzat sense que s’hagi aconseguit cap acord. L’empresa i els sindicats s’han reunit aquest dimarts per mirar d’evitar l’aturada de conductors que està convocada per les festes de la Mercè. Fonts de la secció sindicat d’UGT a Bus han dit a l’ACN que continuen mantenint la convocatòria justificant-ho per “la manca de propostes” per part de TMB, a qui, entre d’altres, demanen un augment de sou vinculat a l’IPC. Per la seva banda, fonts de TMB asseguren que els treballadors “no han volgut escoltar” les propostes que han posat sobre la taula. De moment, no està previst que les dues parts es tornin a reunir. Malgrat tot, tant TMB com el sindicat continuen estant “oberts” a noves converes.

El comitè d’empresa va dir fa unes setmanes que convocava una vaga de 24 hores per al pròxim 22 de setembre, just abans de l’inici de les festes de la Mercè, i aturades parcials del dia 23 al 30 del mateix mes entre les dues i les quatre de la matinada, les deu i les dotze del matí, i les nou i les onze de la nit, per denunciar que les converses pel conveni col·lectiu estan encallades.

La convocatòria d’aquestes jornades de protesta podria fer trontollar les previsions municipals de reforç de la mobilitat de cara a la Mercè, deixant la xarxa de transport públic en una situació de vulnerabilitat precisament en un dels moments de l’any on és més necessària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa