Els treballadors dels busos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) estan en peu de guerra, El comitè d’empresa ha anunciat aquest divendres la convocatòria d’una nova jornada de vaga de 24 hores per al pròxim 22 de setembre, just abans de l’inici de les festes de la Mercè, per denunciar que les negociacions pel conveni col·lectiu es troben estancades.

Aquestes protestes, però, no s’aturaran aquí. La intenció dels treballadors de TMB és dur a terme aturades parcials de dues hores per torn entre el dia 23 i el 30 de setembre, unes dates que coincideixen de ple amb la celebració de les festes barcelonines d’enguany, que celebraran del 23 al 26 del mateix mes.

La convocatòria d’aquestes jornades de protesta podria fer trontollar les previsions municipals de reforç de la mobilitat de cara a la Mercè, deixant la xarxa de transport públic en una situació de vulnerabilitat precisament en un dels moments de l’any on és més necessària.

Reunió ajornada per vacances

En un comunicat fet públic aquest divendres, els representants sindicals de TMB apunten que es va registrar la convocatòria al Departament de Treball el passat 3 d’agost per donar un marge de temps a la direcció de la companyia per a una “verdadera negociació” del conveni col·lectiu. Tanmateix, segons la versió dels treballadors, aquest acostament de postures no s’ha produït a causa de les vacances, motiu pel qual han decidit mantenir la convocatòria de la vaga i de les aturades parcials.

Des de les diferents seccions sindicals implicades lamenten “l’actitud” mostrada per part de la cúpula de l’empresa, a qui acusen de faltar al respecte no només a la plantilla d’autobusos, sinó també a tota la ciutadania de Barcelona que podria patir les conseqüències d’aquesta vaga “simplement perquè la direcció de TMB està de vacances”.

Fonts de TMB han eludit de moment posicionar-se al respecte i no faran declaracions sobre aquesta nova convocatòria de vaga dels treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa