Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Santa Eulàlia podria tornar a plorar: es preveuen pluges per la Mercè

Una llegenda diu que durant les Festes de la Mercè acostuma a ploure a Barcelona perquè cauen les llàgrimes de la seva antiga patrona, Santa Eulàlia. Des del 1868, quan la Mare de Déu de la Mercè va salvar els barcelonins d’una plaga de llagostes, es va convertir en la segona patrona de la ciutat. Santa Eulàlia, però, va anar quedant amb els anys, d’alguna manera, oblidada i eclipsada per la Mercè, raó per la qual acostuma a plorar en aquestes significatives dates. Aquesta tristor amb forma de pluja podria tornar a viure’s durant les Festes de la Mercè d’enguany.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a partir d’aquest dissabte el panorama meteorològic es podria complicar i ser força inestable. Es preveuen pluges i tempestes per a dissabte, diumenge i dilluns. Per tant, gairebé tots els dies del pròxim pont que els barcelonins esperen amb ganes podrien estar marcats per la pluja. També cal recordar que enguany hi ha encara més ganes que altres anys de celebrar les festes, ja que són les primeres que es faran amb normalitat des de l’esclat de la pandèmia.

Baixen les temperatures

A més, pel que fa a les temperatures, Meteocat també apunta que entrarà un aire fred que, en principi, farà que vagin baixant a poc a poc. Aquesta lleugera caiguda serà, d’aproximadament, un grau per dia. Mentre divendres s’esperen màximes de 26º i mínimes de 19º, dissabte seran de 25 i 18 graus i diumenge i dilluns de 24º i 17º, respectivament.

Tot i que el divendres passat, finalment, no va ploure gaire a Barcelona, es va començar a sentir com la temperatura va refrescar una mica i va deixar enrere la calor més típica de ple estiu i no del mes de setembre. Amb la baixada de temperatures d’aquest cap de setmana, la ciutat podria sentir com la tardor comença a arribar. En principi, no es preveu que torni la calor que s’ha viscut en les darreres setmanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa