Uber torna a Barcelona després de marxar-ne pel decret VTC de la Generalitat de Catalunya. Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts de la direcció de la companyia al TOT Barcelona, ho farà de la mà de 350 taxistes, amb qui col·laborarà per intentar arrencar el servei a la capital catalana.

Així, de moment no farà servir Vehicles de Transport Compartit (VTC). La intenció és començar a oferir viatges a partir de dimarts que ve. La plataforma ha de superar un escull amb l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) sobre les tarifes. Així, Uber vol oferir preus tancats als usuaris i, per fer-ho, haurà d’adaptar el software al sistema oficial de tarifes. La companyia està treballant per solucionar-ho, segons ha dit el director d’Uber Espanya, Juan Galiardo, a La Vanguardia. En cas de no poder treballar amb tarifes tancades, ho farà amb taxímetre, tal com marca la regulació de l’Imet.

“Com a resultat de les nostres reunions amb les principals associacions de l’AMB, vam presentar el nostre compromís per a la recuperació sector, amb un ambiciós pla d’inversió i el compromís de donar prioritat a l’taxi a l’app de Uber a Barcelona”, han remarcat fonts d’Uber, que han destacat que ha estat una feina de “mesos”.

El portaveu de l’associació de taxistes majoritària –Élite Taxi–, Alberto Tito Álvarez, ha anunciat que demà al migdia publicaran un comunicat al respecte. Durant mesos han intentat evitar el retorn d’Uber, cosa que finalment ha succeït.

La col·laboració entre plataformes de VTC i taxistes s’ha buscat durant anys. A mitjans de 2019, el TOT Barcelona desvelava que empresaris del taxi negociaven amb Cabify per col·laborar a la ciutat.

Més notícies
Marxa lenta de taxistes a Barcelona, en una imatge d'arxiu / ACN
Élite amenaça amb marxes lentes si ERC i JxCat no es posicionen respecte de les VTC
Notícia: Élite amenaça amb marxes lentes si ERC i JxCat no es posicionen respecte de les VTC
Comparteix
L'associació majoritària de taxistes dona 24 hores de marge als dos partits
Empresaris del taxi negocien amb Cabify per col·laborar a Barcelona
Notícia: Empresaris del taxi negocien amb Cabify per col·laborar a Barcelona
Comparteix
Volen arribar a una entesa com la que s'ha aconseguit a Madrid o València, on a través de la plataforma es poden demanar taxis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa