Élite amenaça amb marxes lentes si ERC i JxCat no es posicionen respecte de les VTC

L'associació majoritària de taxistes dona 24 hores de marge als dos partits

Élite Taxi ha criticat que Junts per Catalunya i ERC rebutgin reunir-se amb l’entitat perquè els traslladi el seu posicionament en el conflicte entre el sector i les VTC de cara al futur i ha amenaçat amb mobilitzacions si no es pronuncien en 24 hores. Concretament, els taxistes volen organitzar de cara a dijous una marxa lenta entre les Torres Venecianes de Plaça Espanya i les seus dels dos partits. El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, ha afirmat que és “molt decebedor” que les dues formacions no s’hagin pronunciat i els ha recordat que el sector representa una bossa de 60.000 vots.

En canvi, segons Álvarez, la resta de partits “per bé o per malament” ja han expressat el seu posicionament públic. En un comunicat, Élite, que aquesta tarda celebra una reunió de junta, ha demanat una “posició clara” respecte de l’economia de plataforma, en referència a Cabify i Uber, que recentment ha anunciat la seva tornada a Barcelona en forma d’app per al taxi.

L’associació considera “inconcebible” que algunes formacions polítiques puguin “fomentar i afavorir les plataformes que extreuen tots els seus ingressos a sistemes fiscals diferents”, en un context, afegeixen, de pandèmia, amb incertesa sobre les pensions i un sistema públic “castigat, endeutat i mancat d’ingressos i recursos”. “No és el moment per a posicions tíbies, contemplatives i políticament correctes”, resumeix.

D’altra banda, els taxistes lamenten que dos anys després de la seva aprovació el decret que regulava les VTC sigui “sistemàticament trepitjat” i que Cabify es “delecti públicament de com burla els 15 minuts de precontractació” o estacioni els seus vehicles a la via pública, aspecte que prohibeix el text aprovat pel Govern.

Més informació

Nou comentari