Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes tornen a la càrrega contra Uber: “Si vol la pau, que entregui les armes”

Els taxistes tornen a la càrrega contra Uber. “Si vol la pau, que entregui les armes, les VTC”, ha dit el portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, que no es refia del retorn de la multinacional a Barcelona dos anys després que anunciés que renunciava a operar a la capital catalana. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Álvarez ha reclamat a l’empresa que elimini les llicències VTC. “La convivència entre taxis i vehicles VTC no és possible”.

El director general d’Uber a l’estat espanyol, Juan Gallardo, ha insistit que un dels principals problemes que té ara mateix Barcelona és que hi ha una elevada concentració de vehicles privats i ha reivindicat que les VTC són una alternativa molt vàlida si el sector del taxi no es capaç de fer front als canvis en la demanda que es puguin produir en el futur. De moment, Uber només es plantejar tornar a la capital catalana per funcionar com a intermediari del sector del taxi.

És un model que la multinacional ja aplica a Madrid, on la companyia fa un any que funciona amb aquest sistema i ha aconseguit que 1.500 taxistes s’apuntin a la seva plataforma. A Barcelona han obert un període de prova de tres mesos per tal que els taxistes es puguin registrar i puguin accedir als clients que utilitzen la seva aplicació. Álvarez ha assegurat que les opinions dels taxistes barcelonins que s’han registrat fins ara “no són bones” i ha demanat a l’empresa que faci una enquesta per determinar si “és benvinguda o no” a Barcelona. Elite Taxi ha recordat que el taxi és un sector regulat per garantir que “no es cobrarà un preu abusiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa