Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors dels parquímetres de Barcelona, a la vaga tot el 2022
  • CA

La plantilla de Barcelona Serveis Municipals (BSM) ha convocat una vaga per a tots els caps de setmana de 2022 a les zones d’estacionament regulat de Barcelona. La convocatòria, que afecta 170 treballadors, té com a objectius principals “la millora de les condicions laborals de la plantilla, tant econòmiques com sobretot de conciliació de la vida laboral i familiar”, així com denunciar la “falta d’empatia” de l’Ajuntament de Barcelona i de la Direcció General de BSM cap als empleats.

La primera convocatòria és aquest cap de setmana, segons ha informat el sindicat CCOO, que denuncia de l’empresa municipal incompleix “de forma sistemàtica” el conveni col·lectiu, incomplint els horaris i perjudicant la conciliació familiar. També assenyala mancances en el protocol de seguretat per a zones noves, així com la falta de planificació.

Per altra banda, els empleats lamenten que el sistema de treball actual “no funciona correctament” i deixa “exposats” tant a treballadors com a usuaris: “La tecnologia no està al nivell, moltes vegades no dona al ciutadà la seguretat d’haver pagat, fins i tot provocant que se sancioni a vehicles que han pagat per fallades al sistema”, apunta el sindicat.

De moment, la vaga està convocada per als caps de setmana, però el sindicat alerta que si l’empresa no s’avé a negociar, estudiaran un enduriment de la vaga, que s’ampliaria a més dies.

Lestacionament regulat a la ciutat ha anat creixent a diversos barris. El setembre de 2020, l’Ajuntament de Barcelona va ampliar l’Àrea Verda d’aparcament a 12 barris més. Entre ells hi ha la Vall d’Hebron, la Bonanova, Pedralbes, Provençals de Poblenou i la Verneda, I també es va retirar la gratuïtat entre les 14h i les 16h, que era de fet un ganxo per atraure gent a les zone més cèntriques per dinar. Ara cal pagar de 8h a 20h.

Més notícies
Aparcament a la carretera de les Aigües / ACN
Cal més aparcament a Barcelona?
Notícia: Cal més aparcament a Barcelona?
Comparteix
A la ciutat hi ha 782.955 llocs d'estacionament, dels quals 114.188 són en calçada i per a cotxes i motos
El plànol de la futura zona verda del barri de la Prosperitat / Ajuntament de Barcelona
La Prosperitat tindrà àrea verda d’estacionament a partir del març
Notícia: La Prosperitat tindrà àrea verda d’estacionament a partir del març
Comparteix
Es crearan 750 places d'aparcament regulat on els vehicles dels no residents podran estar-s'hi dues hores com a màxim

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa