Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Trambaix supera el seu rècord històric de viatges en un dia

En els darrers mesos, les notícies relatives a rècords del transport públic han tingut el servei de metro i bus com a principals protagonistes. Aquest cop, però, la notícia grossa recau sobre el tramvia, que el dijous 27 d’abril va batre el seu rècord màxim de viatges en un dia a la xarxa Trambaix. En total es van validar 83.715 tiquets, 338 validacions més que l’últim rècord registrat, que data del 29 de novembre de 2019.

No és una notícia aïllada. El mes de març va tancar també amb rècord de viatgers, amb més de 2 milions de passatgers en totes les línies T1, T2 i T3. Tal com explica TRAM en un comunicat, entre gener i març es van superar les dades d’abans de l’esclat de la pandèmia. Concretament, un 2,36% més en el Trambaix i un 0,29% en el Trambesòs. Comparat amb els primers mesos de 2022, hi ha hagut un increment del 30%.

Un dels trams ja urbanitzats amb les vies del tramvia ja col·locades i la Sagrada Família al fons / Generalitat
El tramvia ja s’està ampliant per la diagonal | Generalitat

Polèmica ampliació

El Tramvia ha entrat de ple en la precampanya electoral. L’ampliació per la Diagonal fins a Verdaguer ja està en marxa. De fet, ja s’ha col·locat la primera marquesina d’aquest tram, amb presència de l’alcaldessa Ada Colau, que va assistir a la inauguració. D’altra banda, Xavier Trias va ser una de les primeres crítiques que va fer durant el seu retorn. Malgrat admetre que parar l’obra podria ser molt costós, el candidat de Junts ha obert la porta a estudiar, com a mínim, el tram que encara no ha començat.

Colau i Trias no són els únics a capitalitzar la polèmica del tramvia. Altres candidats també han entrat a la batalla. Aquesta setmana, de fet, Jaume Collboni ha reobert la polèmica després d’assegurar que la unió del tramvia no és cap prioritat. D’altra banda, Ernest Maragall ha declarat que aturar l’obre ara seria, des del seu punt de vista, una irresponsabilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa