Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rècord històric de passatgers al metro de Barcelona

Aquest mes de març el metro de Barcelona ha aconseguit un rècord històric: més de 40 milions de passatgers segons dades de Transport Metropolità de Barcelona (TMB). Així doncs, aquest passat mes ha sigut la millor època del servei de metro de la ciutat des que se’n fa un registre. Aquestes xifres mostren que aquest passat març hi ha hagut un 21% més de validacions respecte a l’any passat, és a dir, 8,4 milions de viatgers més. El creixement, però, tampoc és massa elevat respecte al 2019, un any abans que comences la pandèmia. S’han registrat 2 milions de passatgers més.

TMB destaca que amb aquestes xifres es demostra la “tendència a l’alça” que s’està vivint després de la pandèmia, una tendència que ja es començar a notar a finals de 2022. Cal remarcar, però, que les xifres venen marcades també pels esdeveniments que han tingut lloc a la capital catalana aquest passat mes, com el Mobile World Congress.

La xifra d’aquest mes de març escala gairebé fins als 60 milions quan es comptabilitzen les validacions registrades en tot el conjunt de la xarxa de transport metropolità, és a dir, al servei de metro i el servei d’autobús de la ciutat. Unes xifres també de rècord per la ciutat de Barcelona. Ara bé, si només mirem els viatges que s’han fet en autobús, les xifres s’acosten a les que es registraven els anys previs a la pandèmia.

Xifres rècord al tramvia

El tramvia de Barcelona també ha registrat unes xifres de rècord aquest mes de març: més de dos milions de viatges. Es tracta de la xifra més elevada que s’ha viscut des que el servei de TRAM va entrar en funcionament a la ciutat ara fa 19 anys. Aquest rècord és el sumatori de les validacions que s’han produït aquest passat mes a les sis línies de tramvia, les tres de la xarxa Trambaix (T1, T2, T3) i les tres de la xarxa Trambesòs (T4, T5, T6). Així doncs, aquest mes passat ha sigut un mes històric pel transport públic barceloní.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa