Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un accés a la Meridiana estarà tallat durant dos mesos

L’encreuament d’avinguda Meridiana amb el carrer Josep Estivill estarà tallat fins al 26 de maig a causa de les obres que s’estan duent a terme per transformar la Meridiana. Durant aquests dos mesos, tal com es pot veure en la imatge, el tram de l’avinguda en obres afectarà carrils de circulació en tots dos sentits. A causa de les obres, el carrer Josep Estivill canviarà de sentit entre l’avinguda Meridiana i el carrer Espronceda.

La principal novetat que incorpora el projecte de transformació de la Meridiana al districte de Sant Andreu es troba als voltants de la plaça de Ferran Reyes i dels Jardins de Maria Soteras, la zona on es començarà a actuar des d’avui fins a finals de maig. El procés d’obres pretén que l’espai central s’eixampli i es converteixi en una rambla àmplia que millori el passeig, la transversalitat i la connectivitat entre banda i banda de l’avinguda.

Un gran projecte

Segons va informar l’Ajuntament de Barcelona el passat mes de novembre, la transformació verda de l’avinguda Meridiana permet ampliar les voreres i col·locar-hi molts més arbres, i convertir l’avinguda en una via de circulació de dos carrils, incloent-hi un carril per a bus en cada sentit i habilitant un carril per a bicicletes central de doble direcció segregat de la calçada. L’Ajuntament de Barcelona ha invertit més de 7 milions d’euros per fer efectiva aquesta transformació, que es preveu que estigui completament enllestida de cara aquest estiu.

Un cop enllestit el tram de Sant Andreu, el projecte municipal per convertir l’avinguda Meridiana en un eix més verd haurà intervingut en total gairebé dos quilòmetres d’aquesta artèria de la capital catalana. La inversió pública de la totalitat de la iniciativa haurà tingut un cost pròxim als 30 milions d’euros, 28,4 milions d’euros concretament, i haurà permès guanyar prop de 10.000 metres quadrats de parterre i espai verd urbà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a març 24, 2023 | 14:11
    fat boy març 24, 2023 | 14:11
    Sempre ens quedara l'Amazon. Aviat tornaran els ramats de cabres i els carros de cavalls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa