Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La reforma verda de la Meridiana a Sant Andreu arrencarà aquest novembre

La transformació verda de l’avinguda Meridiana continuarà aquest novembre amb la reforma del tram que correspon al districte de Sant Andreu. Segons ha informat aquest diumenge l’Ajuntament de Barcelona, les obres arrencaran la setmana del pròxim 21 de novembre i afectaran la zona que s’estén des dels carrers Navas de Tolosa i Josep Estivill fins al de Felip II. El pressupost total d’aquesta intervenció serà de prop de 7,83 milions d’euros.

La previsió és que els treballs que s’inicien aquest mes de novembre puguin estar enllestits de cara a l’estiu del 2023. En aquest sentit, l’actuació permetrà reduir la circulació de vehicles a dos carrils, incloent un carril per a bus en cada sentit i habilitant un carril per a bicicletes central de doble direcció segregat de la calçada. Les obres també serviran per conformar voreres més amples i ampliar l’arbrat i els parterres a la zona.

Imatge virtual de la nova avinguda Meridiana / Ajuntament
Imatge virtual de com serà la nova avinguda Meridiana / Ajuntament de Barcelona

La principal novetat que incorpora el projecte de transformació de la Meridiana al seu pas pel districte de Sant Andreu la trobarem als voltants de la plaça de Ferran Reyes i dels Jardins de Maria Soteras, on l’espai central s’eixamplarà i es convertirà en una rambla àmplia que millorarà el passeig, la transversalitat i la connectivitat entre banda i banda de l’avinguda, al seu pas pel barri de Navas. En aquest punt el carril bici es dividirà i serà unidireccional a banda i banda de l’espai central.

Més de 28 milions d’euros

Un cop enllestit el tram de Sant Andreu, el projecte municipal per convertir l’avinguda Meridiana en un eix més verd haurà intervingut en total gairebé dos quilòmetres d’aquesta artèria de la capital catalana. La inversió pública en la iniciativa ascendeix fins als 28,4 milions d’euros, que hauran permès guanyar uns 560 arbres i prop de 10.000 metres quadrats de parterres i verd urbà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles5 a novembre 06, 2022 | 14:35
    Carles5 novembre 06, 2022 | 14:35
    Més.frikades de la Kolau. Potser no ho sap, però és una import entrada i sortida de Bcn, llavors haurem d entrar i sortint volant?. Això és la nova.dictadura, sense quasi.cap alternativa..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa