Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB ajusta busos a Nou Barris després d’internalitzar-los

Tres autobusos que circulen per Ciutat Meridiana ajusten horari o recorregut a petició dels veïns, una flexibilitat que ara l’empresa pública Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) sí que pot oferir en aquest costerut barri barceloní després d’internalitzar el servei l’estiu passat. Fins aleshores, una concessió antiga a Sagalés regia diverses línies de bus i generava queixes dels veïns.

Els autobusos que modifiquen el seu servei a partir del 10 de gener són els de les línies 182 i 183 i el bus a demanda de Torre Baró. El canvi és significatiu és el de la línia 183, que amplia l’itinerari per cobrir una mica millor la zona alta de Ciutat Meridiana. Aquest veïnat ocupa una vessant de Collserola i per als veïns que viuen a dalt de tot és insuficient l’oferta de transport de la part inferior del barri, perquè els deixa massa lluny de casa i molts són persones grans.

Segons anuncia TMB, la modificació de ruta “s’ha planificat d’acord amb el Districte de Nou Barris i les peticions expressades pels veïns”. A més a més el primer autobús del dia passarà a les 4:50h en comptes de les 5h del matí de dilluns a dissabte, perquè els usuaris que el fan servir per anar a treballar puguin arribar a la seva hora a la feina. La línia 183 es va crear fa menys d’un any, el maig de 2021, després de la reestructuració dels busos de la Zona Nord de Nou Barris.

Bus a demanda, al seu pas per Torre Baró / TMB

Pel que fa a la línia 182, que enllaça la plaça Virrei Amat amb Torre Baró –el veïnat adjacent a Ciutat Meridiana–, a partir d’ara serà circular i tindrà una sola parada a Torre Baró com a origen i final, tal com fan la majoria d’autobusos de la ciutat. Amb aquest retoc la línia pot escurçar el temps de tornada i millorar el compliment de la freqüència de pas, que ha de ser de 20 minuts.

Finalment, el bus a demanda continua consolidant-se el 2022, el seu quart any en funcionament. Opera amb la marca El meu bus i consisteix en un itinerari flexible, que ‘recull’ un a un els usuaris que demanen el servei a través d’una aplicació. Des de dilluns 10 ampliarà horari i admetrà peticions fins a les 21 hores, per a desplaçaments que acabin com a màxim a dos quarts de deu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marga a gener 07, 2022 | 18:26
    Marga gener 07, 2022 | 18:26
    També podria retornar el final del 180 (antics 80 i 81) a la Plaça de la República.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa