Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El taxi confia que les protestes forcin ajuts pels preus del carburants
  • CA

Un grup de taxistes, encapçalat per la plataforma Élite Taxi, s’ha reunit amb representants dels partits -excepte Vox- aquest dimecres al Parlament de Catalunya, després de protagonitzar una marxa des de l’aeroport fins a la cambra catalana. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha declarat que se senten “molt satisfets” amb la sensibilitat que els grups polítics han expressat amb les reivindicacions del sector, que reclama ajudes immediates a les administracions públiques per fer front a l’escalada de preus del carburant. Per aquest fet han sol·licitat una reunió d’urgència amb el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.

Després de les reunions, Álvarez ha comentat que els grups parlamentaris “faran arribar [les peticions] al Departament d’Empresa per veure si es pot articular algun tipus d’ajuda extraordinària per al sector o per als autònoms”, informa Europa Press. 1.500 taxistes han realitzat una marxa lenta des de la Terminal 1 de l’aeroport del Prat fins al Parlament, segons han xifrat els organitzadors. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha rebaixat la xifra a 300 cotxes grocs i negres. Pel camí han passat per la plaça d’Espanya, per la Gran Via, el passeig de Sant Joan i han deixat els taxis aparcats a l’Arc de Triomf, el passeig de Pujades i el passeig de Picasso, a les portes del parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament de Catalunya, com és tradició. Pel camí han anat fent sonar el clàxon dels vehicles. Com a novetat, també han estat acompanyats per un grup de sis camions.

“La mobilització ha tingut l’impacte que estàvem buscant. Hem posat al centre del debat la problemàtica nostra del sector”, s’ha felicitat el portaveu d’Élite Taxi. No consten incidents de gravetat, més enllà de l’afectació per la circulació de la ciutat, com ha anat informant en tot moment la Urbana a través de les xarxes socials. El darrer missatge que han difós a través de Twitter és que tots els manifestants es troben al passeig de Picasso.

“Aquestes pujades de preu suposen aproximadament unes despeses afegides de 3.000 euros anuals per als taxistes”, ha xifrat Élite Taxi, mentre les tarifes no s’han incrementat, des que la inflació s’ha disparat. En aquesta línia, han reclamat una “revisió urgent de les tarifes o ajudes directes al sector” que ajudin a pal·liar els efectes d’aquest encariment de preus del carburant.

Més notícies
Una marca lenta amb 600 taxistes arriba al Parlament / David Melero
El taxi anuncia vaga a Barcelona per la pujada de preu de la gasolina
Notícia: El taxi anuncia vaga a Barcelona per la pujada de preu de la gasolina
Comparteix
Élite Taxi denuncia l'augment del cost de vida i fa una marxa lenta el 23 de març
Taxis als voltants de plaça Catalunya.
Jordi Play
Per què els taxis de Barcelona són negres i grocs?
Notícia: Per què els taxis de Barcelona són negres i grocs?
Comparteix
El 1934, l'Ajuntament decreta que tots els cotxes que presten aquest servei públic tinguin un mateix color
El taxi vol que justícia i policia els informi d'abusos sexuals a clientes / Jordi Play
Els taxistes demanen un “botó del pànic” contra les agressions sexuals
Notícia: Els taxistes demanen un “botó del pànic” contra les agressions sexuals
Comparteix
"El problema és que no ens assabentem", denuncien l'Institut Metropolità del Taxi (IMET), l'organisme públic que regula el sector
Imatge d'arxiu de taxis als voltants de plaça Catalunya / Jordi Play
Cimera per les agressions sexuals en taxis a Barcelona
Notícia: Cimera per les agressions sexuals en taxis a Barcelona
Comparteix
L'Hospital Clínic va comptabilitzar 14 atacs de conductors a noies el 2021

Comentaris

  1. Icona del comentari de: egs a març 23, 2022 | 15:50
    egs març 23, 2022 | 15:50
    Quina diferència amb els ensenyants! Vergonya de païs. Govern humiliant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa