Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La T-10 dels jubilats no pujarà de preu
  • CA

Els jubilats s’escapen de la pujada: la targeta de 10 viatges que fan servir els jubilats de l’àrea metropolitana de Barcelona no pujarà de preu. Segons ha confirmat l’AMB al TOT Barcelona, la T-4 o Targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda seguirà costant 4 euros el 2020 i s’escaparà de l’encariment de la T-10 que substitució d’aquest popular títol per la nova T-Casual.

La congelació del preu contrasta amb el gran canvi tarifari que afrontarà el conjunt de la ciutadania l’1 de gener. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va anunciar a principis de desembre que desapareixeran la T-10, la T-Mes i la T-50/30 per deixar pas a dues noves targetes: la T-Casual de deu viatges a 11,35 euros i la T-Usual per a un mes de trajectes il·limitats a 40 euros. La T-10, que és la més usada i ara costa 10,20 euros, quedarà així substituïda per un títol que no es pot compartir i que resulta 1,35 euros més car.

La T-4 en canvi seguiran costant 4 euros, fent honor al seu nom. Es tracta d’un bitllet que expedeix l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que no depèn de l’ATM com la resta de títols integrats. Legalment només poden utilitzar-la persones grans amb baixos ingressos. Únicament és vàlida per la zona tarifària 1 i sempre ha estat personal i intransferible. Els 10 viatges es poden fer servir al metro, als busos de TMB i als metropolitans, als FGC, al tramvia i al funicular de Montjuïc. En canvi no serveix per a transports especials com l’Aerobús o els telefèrics. Té una modalitat gratuïta, la Targeta Rosa, per als qui acreditin ingressos inferiors a 8.271,55 euros anuals.

Qui les pot comprar?

La T-4 no és d’àmbit català, ni tan sols inclou tot el territori metropolità. Només hi poden accedir els veïns i veïnes empadronats a 24 dels 36 municipis metropolitans, inclosa la capital catalana. Cal ser major de 60 anys –tot i que alguns ajuntaments eleven el llindar als 61, 62, 63 o 65 anys– o bé tenir reconegut un grau de discapacitat superior al 33%. A més cal demostrar uns ingressos anuals de menys de 16.543,10 euros.

A diferència de les T-Mes, on consta el DNI del titular, el sistema de prevenció del frau en les T-4 és una targeta de beneficiari. La tramita gratuïtament cada consistori i dura tres anys. Les T-4 amb els deu viatges es compren lliurement als estancs, caixers i màquines expenedores, però en cas de trobar un revisor cal mostrar la targeta de beneficiari.

Més notícies
La T-10 i la T-Mes desapareixen i hi haurà dues noves targetes de transport
Notícia: La T-10 i la T-Mes desapareixen i hi haurà dues noves targetes de transport
Comparteix
Ajuntament, Generalitat i AMB presenten la proposta de títols i tarifes per al 2020
Les últimes T-10 caducaran al febrer
Notícia: Les últimes T-10 caducaran al febrer
Comparteix
La T-casual, que substituirà al bitllet estrella fins ara, costarà 1,15 euros més
Col·lecció de targetes de metro, amb una T10 (verda) i les T1 antigues / Laura Solé
La petita gran història de la T-10, la revolució del transport de Barcelona
Notícia: La petita gran història de la T-10, la revolució del transport de Barcelona
Comparteix
La supressió d'aquest popular títol, estrenat el 2001 amb la integració tarifària, omple les xarxes de records nostàlgics i queixes dels usuaris
Preguntes i respostes sobre els nous bitllets de metro i bus
Notícia: Preguntes i respostes sobre els nous bitllets de metro i bus
Comparteix
Fins quan es podrà utilitzar la T-10, quins títols desapareixen i quan es podran comprar els nous

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa