Les últimes T-10 caducaran al febrer

La T-casual, que substituirà al bitllet estrella fins ara, costarà 1,15 euros més

La T-10 passarà a formar part de la història el 29 de febrer. És la data en què el bitllet estrella durant els últims anys en la xarxa de transport públic de Barcelona es podrà utilitzar per última vegada. El bitllet serà substituït per la T-casual, que també constarà de deu viatges però que patirà uns canvis. D’entrada, el preu s’encarirà 1,15 euros ja que passarà a costar 11,35. 

A més, la T-casual passarà a ser unipersonal. Així doncs, no es podrà picar diverses vegades seguides com sí es podia fer amb la T-10. S’acaben així els moments en què es compartien la T-10 amb amics per entrar al metro. 

[r:1]

L’objectiu d’aquest canvi busca premiar els viatgers habituals i encarir el transport per als usuaris ocasionals. D’aquesta manera, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) vol incentivar l’ús recorrent del transport públic. De fet, l’ús intensiu de la T-usual, que aspira a ser el nou bitllet estrella després de la desaparició de la T-10, ajudarà a estalviar diners.

Fer servir la T-usual dues vegades cada dia, en un viatge d’anada i tornada, significarà que quedarà amortitzada al 18è dia, mentre que la durada del bitllet és de 30 dies. 

Més informació

Comentaris

    JordiP 04/12/2019 5:18 pm
    Hem tornat al 1951. Algú de TMB ha comparat els preus dels bitllets i abonaments de Barcelona amb els de Madrit? Algú de TMB ha viatjat per Alemanya i ha estudiat l'estructura de bitllets de l'Ustra? Es que no han viscut o passat temporada a París, Ginebra, Londres o Milà? Sí, ja sé que a l'estranger són més cars - i també els sous són més elevats. Però el que interesaria és que haguèssin estudiat els mètodes i estructures aliens abans d'inventar engendros i preses de pèl a la ci

Nou comentari