La T-10 passarà a formar part de la història el 29 de febrer. És la data en què el bitllet estrella durant els últims anys en la xarxa de transport públic de Barcelona es podrà utilitzar per última vegada. El bitllet serà substituït per la T-casual, que també constarà de deu viatges però que patirà uns canvis. D’entrada, el preu s’encarirà 1,15 euros ja que passarà a costar 11,35. 

A més, la T-casual passarà a ser unipersonal. Així doncs, no es podrà picar diverses vegades seguides com sí es podia fer amb la T-10. S’acaben així els moments en què es compartien la T-10 amb amics per entrar al metro. 

[r:1]

L’objectiu d’aquest canvi busca premiar els viatgers habituals i encarir el transport per als usuaris ocasionals. D’aquesta manera, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) vol incentivar l’ús recorrent del transport públic. De fet, l’ús intensiu de la T-usual, que aspira a ser el nou bitllet estrella després de la desaparició de la T-10, ajudarà a estalviar diners.

Fer servir la T-usual dues vegades cada dia, en un viatge d’anada i tornada, significarà que quedarà amortitzada al 18è dia, mentre que la durada del bitllet és de 30 dies. 

Més notícies

La T-10 i la T-Mes desapareixen i hi haurà dues noves targetes de transport

Notícia: La T-10 i la T-Mes desapareixen i hi haurà dues noves targetes de transport
Comparteix
Ajuntament, Generalitat i AMB presenten la proposta de títols i tarifes per al 2020
Notícia: La T-10 i la T-Mes desapareixen i hi haurà dues noves targetes de transport - Mobile
Col·lecció de targetes de metro, amb una T10 (verda) i les T1 antigues / Laura Solé

La petita gran història de la T-10, la revolució del transport de Barcelona

Notícia: La petita gran història de la T-10, la revolució del transport de Barcelona
Comparteix
La supressió d'aquest popular títol, estrenat el 2001 amb la integració tarifària, omple les xarxes de records nostàlgics i queixes dels usuaris
Notícia: La petita gran història de la T-10, la revolució del transport de Barcelona - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a desembre 04, 2019 | 17:18
    JordiP desembre 04, 2019 | 17:18
    Hem tornat al 1951. Algú de TMB ha comparat els preus dels bitllets i abonaments de Barcelona amb els de Madrit? Algú de TMB ha viatjat per Alemanya i ha estudiat l'estructura de bitllets de l'Ustra? Es que no han viscut o passat temporada a París, Ginebra, Londres o Milà? Sí, ja sé que a l'estranger són més cars - i també els sous són més elevats. Però el que interesaria és que haguèssin estudiat els mètodes i estructures aliens abans d'inventar engendros i preses de pèl a la ci

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa