Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Semàfors al paviment contra els accidents al carril bus contra direcció de Travessera
  • CA

Semàfors a les rajoles advertiran als vianants de la Travessera de Gràcia quan posen i no poden creuar el pas de zebra, per contrarrestar l’alta sinistralitat que genera un carril bus contra direcció. L’Ajuntament de Barcelona inicia una prova pilot per reforçar la senyalització en aquest punt negre, però de moment no renuncia als dos sentits de circulació en aquesta artèria al seu pas per Sant Gervasi. L’oposició ha criticat en diverses ocasions el carril bus en direcció oposada al trànsit del carrer, que troben poc intuïtiu per a conductors i vianants.

El semàfor al paviment consisteix en tres tires de led a la cruïlla de Travessera de Gràcia i Muntaner. Emet llum verda, verda intermitent o vermella, coordinada amb els llums del semàfor convencional. “L’objectiu de la mesura és cridar l’atenció del vianant per tal d’alertar-lo de l’estat del semàfor i minimitzar així el risc de patir un sinistre en aquest punt”, diu el consistori en un comunicat aquest diumenge. Es mantindrà almenys 3 mesos i després s’avaluaran els resultats.

L’Ajuntament assegura que ja tenia prevista aquesta actuació al Pla Local de Seguretat Viària 2019-2022 i que també farà millores als carrils contra direcció de l’avinguda Meridiana i del carrer Tarragona.

Recorda que a la ciutat hi ha actualment fins a 14 carrils bus contra sentit, on també s’ha reforçat la senyalització. Per exemple, s’han col·locat cartells als pals dels semàfors advertit del carril inesperat, s’han pintat fletxes i autobusos vermells a l’asfalt, s’han instal·lat fitons de separació entre el carril de bus i la resta de calçada i també tanques a la vorera si a prop hi ha centres educatius.

Més notícies
Xoc entre una moto i un autobús de TMB a la Travessera de Gràcia / PP Sarrià-Sant Gervasi
Els carrils bus contradirecció han registrat 133 accidents en 10 anys
Notícia: Els carrils bus contradirecció han registrat 133 accidents en 10 anys
Comparteix
Batlle exposa que caldria reformar Travessera de Gràcia i el carrer Tarragona i modificar dos trams del passeig Santa Coloma
Xoc entre una moto i un autobús de TMB a la Travessera de Gràcia / PP Sarrià-Sant Gervasi
Un motorista ferit en un xoc contra un bus al carril ‘contra direcció’ de Travessera de Gràcia
Notícia: Un motorista ferit en un xoc contra un bus al carril ‘contra direcció’ de Travessera de Gràcia
Comparteix
La Guàrdia Urbana investiga la causa exacta de l'accident

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa