Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La ronda de Sant Antoni enfronta comuns i PSC: “No hi ha consens veïnal”

Els dos socis de govern s’han tornat a enfrontar, una tònica cada cop més habitual a les portes de les eleccions municipals. El PSC ara s’ha sumat a l’oposició i ha demanat a Barcelona en Comú l’aturada del projecte per reformar la ronda de Sant Antoni. El mateix Collboni ha titllat d'”error” eliminar un carril de bus i ha assegurat que ja hi havia un acord el 2018. Per això demana els comuns que frenin la pacificació d’aquest passeig de forma momentània per buscar un consens.

Per la seva banda, la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet (PSC), va defensar ahir a la Comissió d’Urbanisme que el projecte incorpori carril bus en tots dos sentits de la marxa i espai per a la càrrega i descàrrega al costat de Ciutat Vella, més enllà del carril bici i espai per passejar. En aquest sentit, Bonet ha estat contundent i ha recordat que “les pacificacions mai poden anar en contra el sentit comú i el transport públic”.

Janet Sanz considera que no hi ha consens veïnal

L’encarregada de respondre al PSC ha estat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, que, davant les acusacions dels grups de l’oposició, ha defensat que “no hi ha consens veïnal” en una única reforma. Tanmateix, insisteix que l’objectiu de les reunions sempre ha estat buscar solucions satisfactòries per la majoria. “Sempre hem intentat recollir alguns dels consensos perquè tothom hi guanyés i ningú sortís perdent”, diu Sans.

Ara bé, Janet Sanz és molt clara amb els objectius de futur dels comuns amb la ronda de Sant Antoni. La tinent d’alcaldia ha assegurat que no encarregaran mai un projecte “que obri el trànsit en aquest espai”. Tot i això, BComú s’ha quedat sol en la defensa d’aquesta proposta.

L’oposició, contra l’avantprojecte dels comuns

El Partit Popular ha portat al Ple la proposta per aturar l’avantprojecte dels comuns. El regidor Óscar Ramírez ha acusat Janet Sanz de “trencar el consens” polític que hi ha amb la ronda de Sant Antoni i de no escoltar els veïns. D’altra banda, Eva Baró (ERC) ha insistit alhora que cal “parar maquines i posar el comptador a zero”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa