Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retard en l’aplicació de les noves tarifes d’aparcament a les zones blava i verda

Les noves tarifes de l’aparcament en la zona blava i la zona verda de Barcelona, amb augment de preus, havien d’estrenar-se aquest cap de setmana. Coincidien, per cert, amb les festes de Santa Eulàlia. Però com si la copatrona de la ciutat hagués decidit fer un regal als barcelonins –sempre delerosa de guanyar popularitat contra la Mercè, que la va desplaçar com a patrona principal–, de moment aquest encariment de l’aparcament al carrer no es farà efectiu.

Tot i que les noves tarifes s’han publicat al Butlletí Oficial de la Província (BOP) aquest divendres, i per tant demà estaran oficialment en vigor, els parquímetres encara no estan del tot adaptats i no se sap amb exactitud quan ho estaran.

Ho ha avançat aquest divendres Betevé, i fonts municipals han confirmat al TOT Barcelona que l’aplicació dels nous preus de l’aparcament en aquestes dues modalitats, la zona blava i la zona verda, no començarà “fins d’aquí unes setmanes”. Dilluns, segons els portaveus municipals, se’n sabran més detalls.

Continua, per tant, la vida accidentada d’aquestes noves tarifes. Primer havien d’entrar en vigor l’u de gener, com altres ordenances, però van ser de les que van quedar pendents per al gener, amb l’aprovació dels pressupostos. Després, el TOT Barcelona va descobrir el que en termes informàtics s’anomenaria un forat de seguretat: el mou model elimina la gratuïtat de la zona verda per a residents en cas de no haver rebut cap multa en 12 mesos. És una dispensa que es tramitava anualment. Quan aconseguies la gratuïtat, ja la tenies per a tot l’any. Com que les noves tarifes no s’aprovaven fins al ple del 31 de gener, i després encara calia publicar-les al BOP com s’ha fet avui, hi ha hagut gairebé un mes i mig de marge perquè els barcelonins sense multes hagin obtingut zona verda gratis per al queda d’any. Per a ells, els efectes de la nova ordenança no es notarà fins al 2021. I la tercera ensopegada és aquest retard admès avui, que no se sap exactament fins quan s’allargarà.

Més notícies

Fins a un any de zona verda gratis per als ‘bons conductors’ que treguin el tiquet al gener

Notícia: Fins a un any de zona verda gratis per als ‘bons conductors’ que treguin el tiquet al gener
Comparteix
L'encariment de les tarifes d'aparcament, que entra en vigor al febrer, elimina la bonificació per als veïns sense multes de trànsit

Barcelona encareix l’aparcament al carrer i estudiarà implantar la zona verda a més barris

Notícia: Barcelona encareix l’aparcament al carrer i estudiarà implantar la zona verda a més barris
Comparteix
La negociació dels pressupostos ha servit per desencallar també dues pujades fiscals, que al desembre no es van aprovar per manca de majoria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa