Recollida de firmes perquè els treballadors del transport públic cobrin una prima de 500 euros

Una petició iniciada al portal change.org demana una paga extra de 500 euros per als treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), el grup d’empreses que gestiona la xarxa de transport públic de la capital catalana. La web serveix per aconseguir suport en algunes demandes a través de firmes. La petició de la l’augment del sou ve motivada pel “treball que s’està fent en aquests dies tan durs”.

Des que es va obrir el change.org fa una setmana, ha rebut prop de 500 firmes. L’impulsor, un compte del portal anomenat Personal TMB, recorda que altres empreses han acordat pagues extra per treballar en el context d’emergència sanitària.

La plantilla de TMB es troba reduïda per les baixes laborals provocades pel coronavirus. A més dels contagiats o confinats, part dels empleats es troben de permís retribuït perquè formen part de col·lectius de risc. Les embarassades o les treballadores en període de lactància també gaudeixen de permisos. La plantilla s’ha vist tan disminuïda per la Covid-19 que TMB s’ha vist obligada a contractar una empresa externa per a tasques de manteniment a la L3. 

Nou comentari

Més notícies

TMB contracta una empresa externa per suplir baixes per coronavirus al metro

La plantilla de manteniment a la L3 compta amb menys d'una quarta part dels treballadors

Tornada a la feina sense aglomeracions i amb mascaretes per a tothom al metro

L'afluència de passatgers puja respecte de les últimes setmanes però es mantenen les distàncies de seguretat