Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Queixes dels usuaris el primer dia de talls a l’L-5 del metro
  • CA

El tall de circulació a l’L5 del metro entre les estacions de Diagonal i Vilapicina per renovar la via afecta milers d’usuaris que veuen amb resignació les obres, que han començat aquest dissabte i s’allargaran fins Dilluns de Pasqua. TMB ha habilitat un bus llançadora que té una freqüència de pas que va dels 3 als 6 minuts els caps de setmana, i ha senyalitzat els itineraris alternatius amb altres línies.

Però molts viatgers, com recull l’ACN, s’han queixat que han trigat “molt més de l’habitual” en cobrir el recorregut que farien en metro. També ho han notat molt els turistes que volien anar a veure la Sagrada Família en metro. Fonts de TMB, però, insisteixen que les primeres hores de tall “s’estan desenvolupant sense incidències i amb total normalitat”.

Les obres en aquest tram formen part d’una actuació integral de renovació de via entre la Sagrera i Horta, que TMB durà a terme principalment a l’estiu i tindrà un cost d’uns 15 milions d’euros. Es modernitzaran 300 metres de via entre Verdaguer i Sagrada Família, canviant el terra de balast per formigó, amb l’objectiu de reduir molt les vibracions que denuncien els veïns de la zona. De fet, va ser arran d’aquesta denúncia al TOT Barcelona que TMB va fer públic que ja treballava amb un calendari d’obres en aquest tram que ara ha començat.

Obres a la L-5 de metro
Obres a la L-5 de metro JORDI PLAY

De fet, en que ha començat avui és un dels dos talls previstos, perquè un segon serà a l’estiu. TMB renovarà un llarg tram de 3 km de vies obsoletes, que es van instal·lar el 1960 i ara exigeixen grans despeses constants per mantenir-les en servei. A més els talls s’aprofitaran per intentar resoldre el 45% dels punts negres de vibracions detectats a la xarxa.

L’L5 és una línia vertebradora del metro barceloní, perquè creua tota la ciutat i transporta el 26% dels passatgers. Per suplir el tram en obres hi haurà busos llançadora, però TMB insisteix que la ruta alternativa més ràpida i còmoda serà sempre el propi metro. Només el tall de Setmana Santa afectarà uns 75.000 viatgers els dies laborables i 55.000 els festius. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa