Punts negres de trànsit: les cruïlles amb més accidents a Barcelona

El carrer Aragó és un dels més conflictius per la quantitat de carrils i l'excés de velocitat, segons la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana de Barcelona té marcats en color vermell diversos punts de Barcelona. Són punts negres d’accidentalitat a la capital catalana, on es van concentrar més sinistres entre vehicles l’any passat. L’intendent major de la policia local, Pedro Velázquez, ha explicat que es porten a terme anàlisis de les zones més conflictives per prevenir accidents.

A les 53 zones de risc establertes l’any passat hi van haver 467 accidents, un 8,2% del total. El 2019 es van ubicar 66 zones de risc amb 892 sinistres. Els criteris per catalogar una zona de risc són que hi hagi hagut set o més sinistres amb víctimes, que hagin estat a una distància màxima de 15 metres i al llarg d’un any.

D’entre les 53 zones de risc, la policia local en destaca 13. La que va registrar més accidents l’any passat va ser la d’Aragó amb Balmes, amb un total de 19. En segon i tercer lloc estan la Gran Via amb Amadeu Oller, al barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc) i la Gran Via número 583, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample (Eixample), amb 15 i 14 sinistres, respectivament.

Aragó és el carrer amb més presència als punts negres de la ciutat. Segons l’intendent major Pedro Velázquez, la velocitat que agafen alguns vehicles en aquest carrer, la quantitat de carrils o l’índex de mobilitat que hi ha són alguns dels motius. La Gran Via també té molta presència als punts negres més destacats, per exemple a la cruïlla amb el carrer Badajoz, al costat de la torre Glòries, al barri del Clot (Sant Martí). Del districte de Sant Martí també hi ha el número 557 d’Aragó, al barri del Camp de l’Arpa del Clot.

Cruïlles i carrers on es concentren més accidents de trànsit / Ajuntament de Barcelona
Més informació

Nou comentari