Més de la meitat dels ciclistes accidentats van patir el sinistre amb un cotxe

La metròpolis de Barcelona ha registrat 7.577 accidents amb bicicleta en l’última dècada (2010-2019), que han deixat un total de 7.807 ciclistes accidentats. Les dades surten d’un estudi que ha realitzat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al costat del Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i a partir de dades del Servei Català de Trànsit (SCT). Així i tot, l’estudi conclou que l’accidentalitat amb bicicleta continua sent reduïda en comparació amb altres mitjans de transport: menys de 1.000 ciclistes accidentats per any, en comparació als 2.000 vianants, 5.000 conductors de turismes i 7.000 motociclistes accidentats per any.

També es constata que durant els primers mesos de confinament domiciliari per la pandèmia de la Covid-19 es va reduir l’accidentalitat amb bicicleta, encara que aquest tipus de mobilitat ha augmentat un 77% del 2010 al 2019. A més, s’ha fet un mapa assenyalant els punts més vinculats a accidents.

El 94% dels accidents tenen lloc en àmbit urbà, però els accidents en àmbit interurbà, que representen un 6% del total, acostumen a ser més greus; un 54% dels sinistres es produeixen en interseccions, i en els quals ha estat implicats un turisme han causat més del 50% dels ciclistes accidentats. Els resultats de l’estudi permetran detectar les manques i els punts negres en la circulació de bicicleta en la metròpolis per prioritzar la construcció i millora de carrils bici i Bicivia, així com “facilitar connexions segures entre municipis i completar la gran xarxa pedalable metropolitana”.

“Els resultats d’aquest primer estudi a escala metropolitana han d’ajudar-nos a continuar millorant, definint i ajustant les polítiques de la AMB per a continuar impulsant l’ús de la bicicleta. Sobretot, a l’hora de dissenyar i construir, juntament amb els ajuntaments, infraestructura ciclable”, ha explicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de la AMB, Antoni Poveda.

Amb les dades de l’estudi s’ha creat un visor digital interactiu que permet, a través de Instamaps, visualitzar les localitzacions dels accidents i les zones d’alta concentració de sinistres en la metròpolis de Barcelona

Comentaris

    FRAN BCN Febrer 18, 2021 | 23:59
    Normal, i no passen més desgràcies perquè Déu jo vol .els ciclistes van a la seva bola i per on volen, maiperò saps per on surten

Nou comentari