Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un punt negre del carril bus acumula accidents cada 15 dies a Barcelona

El grup municipal de Junts ha revelat aquest dissabre que un tram de carril bus del districte de Sarrià-Sant Gervasi s’ha convertit en tot un punt negre de la xarxa viària de Barcelona, amb una mitjana d’un sinistre cada 15 dies. La formació ha explicat que es tracta d’un ramal del carril bus a la travessera de Gràcia, en què el transport públic circulen en sentit contrari a la resta de vehicles. Segons les dades que el grup ha demanat a l’Ajuntament, el tram concentra 117 accidents en quatre anys, dels quals 17 són atropellaments i en 22 hi ha autobusos implicats.

Junts ha cridat l’atenció pel fet que els accidents s’han doblat en un any en el mateix punt. El partit ja va consultar el govern de comuns i socialistes el maig passat pel nombre d’accidents que s’acumulaven a la zona. En aquell moment, l’Ajuntament va respondre que s’hi havien produït 73 accidents, dels quals cinc eren atropellaments. “No ha passat ni un any, i tot i les mesures que ha realitzat l’Ajuntament per intentar millorar la situació, els accidents i els atropellaments es mantenen. En el darrer any hi ha hagut 44 accidents més, que són el 38% del total, i 12 atropellaments més”, ha comparat el regidor de Junts Jordi Martí.

Davant de les dades d’alta sinistralitat, Martí ha exigit que l’Ajuntament es reuneixi amb urgència amb el veïnat, comerciants i escoles de la zona per acordar canvis a la via per intentar reduir els accidents habituals. El regidor de Junts ha explicat que “ha mantingut les interpel·lacions al govern municipal sobre els problemes de mobilitat i d’inseguretat” que genera aquest carril perquè mena els autobusos a transitar en sentit contrari a la resta del trànsit de la travessera de Gràcia.

Martí ha analitzat que la majoria d’accidents se succeeixen a les cruïlles amb els carrers transversals, que els atropellaments representen el 15% del total, que la majoria es donen per “infraccions de vianants” en creuar o en no respectar els senyals o semàfors. Per a Martí, la situació és insostenible. “Demostra que el govern de comuns i socialistes no saben gestionar aquesta situació i que la problemàtica, lluny de solucionar-se, es va fent més gran cada dia”, ha adduït.

Més notícies
Taronges collides a Barcelona per fer melmelada / Ajuntament de Barcelona

Melmelada feta amb taronges collides a Barcelona

Notícia: Melmelada feta amb taronges collides a Barcelona
Comparteix
S'elaboraran 11.000 pots que es distribuiran a entitats socials
Notícia: Melmelada feta amb taronges collides a Barcelona - Mobile
Manifestants oposats a la guerra llueixen banderes d'Ucraïna a la plaça Catalunya / Carola López (ACN)

Russos i ucraïnesos, contra Putin a Barcelona: “És un criminal de guerra”

Notícia: Russos i ucraïnesos, contra Putin a Barcelona: “És un criminal de guerra”
Comparteix
Alguns manifestants es plantegen acampar per demanar que Europa hi intervingui
Notícia: Russos i ucraïnesos, contra Putin a Barcelona: “És un criminal de guerra” - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa Dachs Alcaraz a febrer 27, 2022 | 01:33
    Rosa Dachs Alcaraz febrer 27, 2022 | 01:33
    El problema més gran és la velocitat que agafen el autobusos 27, I 40, en aquest tram, de vegades, es escalofriant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa