Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El projecte per renovar el Tramvia Blau surt a licitació amb un any de retard
  • CA

El Tramvia Blau ha donat el primer pas per sortir de la letargia en què va caure el gener de fa dos anys. Transports de Barcelona, l’empresa del grup TMB que gestiona la xarxa de bus, ha tret a licitació el contracte per a la redacció del projecte d’obres per renovar el tramvia. El contracte també inclou la redacció del projecte per reurbanitzar l’avinguda Tibidabo, ja que s’aprofitaran les obres d’adaptació del tramvia per actuar sobre la via pública. La licitació arriba amb més d’un any de retard, ja que al febrer de l’any passat la llavors regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, va dir que es faria al març​. 

L’empresa que guanyi el concurs, el termini del qual es tanca el 10 de juny, haurà de redactar tres projectes. El primer serà per actualitzar el tramvia i adaptar-lo a la normativa vigent. El segon servirà per rehabilitar el taller. El tercer es destinarà a la reurbanització de l’avinguda Tibidabo, incloses les places Kennedy i Doctor Andreu així com el carrer Bosch i Alsina, que és on està la connexió amb les cotxeres del tramvia. 

El projecte per a la reurbanització de l’avinguda comptarà amb propostes per canviar la regulació semafòrica i per estudiar la segregació del tramvia de la resta d’usuaris de la via pública, com són els cotxes. TMB justifica la necessitat de les obres alertant que “la continuïtat del Tramvia Blau està seriosament compromesa si no s’executen una sèrie d’accions”, segons consta a la documentació de la licitació. El contracte licitat està dotat de 802.847,84 euros i l’empresa guanyadora haurà de redactar els projectes en un termini màxim de 18 mesos. Més endavant encara s’hauran de fer les obres. 

El Tramvia Blau, un transport icònic de Barcelona que viu un llarg hivern, va deixar de circular el gener de fa dos anys. Va ser cap a mitjans de mes, i l’Ajuntament de Barcelona i TMB van situar en “uns dos anys” el temps que trigaria a tornar-se a posar en marxa. El cert és que en la comissió d’Urbanisme del 13 de febrer de l’any passat la llavors regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, va dir que el projecte de redacció de les obres es licitaria al març. Finalment, però, el projecte ha sortit a licitació aquest mes. 

Més notícies
El llarg hivern del Tramvia Blau
Notícia: El llarg hivern del Tramvia Blau
Comparteix
Gairebé dos anys després de ser retirat de la circulació, no se sap res del projecte per rellançar aquest transport icònic
El Tramvia Blau, sense data per tornar un any després de l’aturada
Notícia: El Tramvia Blau, sense data per tornar un any després de l’aturada
Comparteix
Encara no s'ha tret a concurs la redacció del projecte, que TMB espera licitar al març

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa