Primeres licitacions de la connexió del tramvia per la Diagonal

Bimsa obre a concurs el tram Gran Via-Girona, amb un pressupost de 56 milions

Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) acaba de licitar els quatre primers lots de les obres del tramvia que ha d’unir Glòries amb Francesc Macià i unificar el Trambaix i el Trambesòs. Amb aquestes primeres licitacions, que tenen un pressupost de 56 milions d’euros, inclouen el tram de la Diagonal entre Gran Via i el carrer Girona, a més de la canòpia de l’intercanviador i la primera fase de l’ampliació de l’estació de la L1 de Glòries.

Segons ha informat el consistori, en les pròximes setmanes s’aniran licitant la resta de lots de l’obra que estan previstos per aquesta primera fase. Els quatre lots licitats aquesta setmana comprenen la urbanització d’1,5 kilòmetres de la Diagonal i es reordenaran els usos actuals de l’avinguda per reduir el trànsit i ampliar l’espai per a vianants i bicicletes.

El termini de presentació d’ofertes s’acaba a mitjans de juliol i a la tardor començarà el compte enrere d’uns dos anys perquè s’acabin les obres. L’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) van aprovar a finals del 2020 el conveni de col·laboració per tirar endavant el projecte i ja han aprovat els projectes i els pressupostos de la primera fase de la unió dels tramvies, que va de Glòries a Verdaguer.

Comentaris

  Angelblau 04/06/2021 3:52 pm
  Tenim que fora JA la Colau I els seus panxitos de l'Ajuntament de Barcelona, abans de que acabin destrossant encara més la nostra estimada ciutat.
  Vendetta 04/06/2021 12:00 pm
  Esteu destrozan la ciutat espero ke la gent reacioni y impedeixi las obras si fa falta arranca les vias pues......
  Carles6 04/06/2021 11:58 am
  Son molt pesats, fan una Bcn per joves únicament, la gent gran anem en vehicle privat. Gràcies Colau...

Nou comentari