Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primer any del túnel de Glòries: menys cotxes d’entrada i sortida

El primer any de funcionament del túnel de Glòries ha servit per reduir un 11,5% la circulació d’entrada i sortida de la ciutat per aquesta via. Atenent dades de Betevé, durant les obres a la zona uns 78.000 vehicles hi passaven en els dos sentits mentre que actualment la xifra s’ha reduït a 69.000. Manuel Valdés, gerent de Mobilitat i Infraestructures, ha explicat que aquesta disminució ha estat especialment significativa d’entrada.

Quant a la sortida, Valdés remarca que no hi ha hagut modificacions substancials en el comportament dels conductors. En aquest sentit, al consistori li costa determinar quina és la direcció alternativa dels cotxes que no decideixen agafar el túnel de Glòries i segons el gerent de Mobilitat i Infraestructures s’ha constatat un augment de trànsit en hora punta en alguns carrers adjacents si bé sense causar col·lapses.

Vuit intrusions de vianants i sis més de patinadors

El balanç d’aquest primer any de l’estructura és de vuit intrusions de vianants i sis de grups de patinadors mentre que en alguns casos aïllats s’ha hagut de prendre la mesura de tancar el túnel tant per motius de seguretat com també per impedir cues al seu interior. A més, el carril bus d’entrada a Barcelona per la C-31 té 3.400 usos al dia en un primer any en què s’hi han registrat prop de 400 incidències i una vintena de sinistres amb cotxe implicats, si bé cap d’ells ha estat greu.

Coincidint amb el mes d’agost, el túnel de Glòries va ser objecte de diferents actuacions: primer l’Ajuntament hi va dur a terme tasques de pavimentació al tronc central de la Gran Via de les Corts Catalanes entre el carrer de Padilla i el carrer de Lepant; a finals d’agost la instal·lació de balises lluminoses al túnel van obligar a tallar un carril durant deu dies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: X2 a novembre 04, 2022 | 17:25
    X2 novembre 04, 2022 | 17:25
    Colau destrossa Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa