El PP proposa que les bicis i els patinets circulin amb matricula i assegurança

Alberto Fernández Díaz també vol anular els carrils bici a zones 30

El líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha proposat que tant les bicicletes com els patinets hagin de circular per Barcelona amb casc i matrícula i amb una assegurança obligatòria. Així deixaran de ser “els únics vehicles que circulen per la calçada sense aquesta obligació”.

El polític popular, que encara els seus últims mesos al consistori, ha aprofitat que l’1 de gener entra en vigor la nova ordenança de circulació per criticar que no s’hagi introduït cap mesura per obligar els ciclistes i usuaris de patinet a disposar d’un carnet o almenys d’alguna acreditació que demostri que coneixen les normes de circulació.  

Fernández Díaz ha acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’incomplir l’acord del plenari del mes de setembre que instava el govern municipal a presentar “un informe respecte l’entrada en vigor de l’ordenança”, cosa que no ha passat, segons ell. “És necessari explicar els possibles riscos i conseqüències de circular per la calçada amb una campanya d’informació i conscienciació”.

El líder popular també ha demanat “anul·lar els carrils bici a les zones 30, revisar aquells que afecten negativament al trànsit i l’aparcament i implantar-los amb diàleg amb veïns i comerços”.

Més informació

Nou comentari