Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trànsit prohibirà els patinets a la vorera i limitarà la velocitat a 25 km/h
  • CA

La Direcció General de Trànsit (DGT) prepara la legislació per regular la circulació de patinets elèctrics, que limitarà la velocitat màxima dels vehicles a 25 km/h i els prohibirà circular per la vorera. A més, els conductors de patinet podran ser sotmesos a controls d’alcoholèmia i drogues. 

[r:1]

Barcelona ha registrat aquest any 2.800 sancions a vehicles de mobilitat personal, que inclouen aparells com patinets elèctrics i ‘segways’, dels quals 1.500 han estat vehicles d’ús personal i 1.300 d’ús comercial – com el lloguer turístic -, segons ha detallat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal. La regidora ha lamentat que una dona morís a Esplugues a l’agost després de ser atropellada per un patinet elèctric, sent la primera mort coneguda per aquest tipus de vehicles a Espanya.

Ha recordat que Barcelona compta amb una normativa que regula la circulació d’aquests vehicles i que els prohibeix circular per les voreres, ja que han de circular pel carril bici, i com a màxim a 25 km/h, i ha ressaltat que treballen amb la DGT.

[r:2]

La regidora ha assenyalat que les sancions més habituals a la capital catalana són per conductes de risc, com conduir per voreres i fer moviments arriscats, i que aquestes sancions poden oscil·lar entre els 100 i els 500 €. Preguntada pel cas d’un patinet elèctric que va circular a gran velocitat per l’avinguda Diagonal amb dos usuaris, ha recordat que tots dos van ser identificats, i ha explicat que també s’ha identificat el conductor del taxi que va gravar la infracció mentre conduïa, i que la Guàrdia Urbana està estudiant l’assumpte.

Més notícies
Una dona de 90 anys, primera víctima mortal d’un atropellament de patinet elèctric
Notícia: Una dona de 90 anys, primera víctima mortal d’un atropellament de patinet elèctric
Comparteix
L'àvia va ser envestida en un carrer d'Esplugues de Llobregat
Identificat el conductor del patinet que circulava a 60 km/h per la Diagonal
Notícia: Identificat el conductor del patinet que circulava a 60 km/h per la Diagonal
Comparteix
La col·laboració ciutadana ha estat clau per la investigació, i ara el conductor serà sancionat per dues infraccions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa