3.000 denúncies per mal ús del patinet en menys d’un any a Barcelona

L'Ajuntament inundarà les botigues amb 80.000 díptics amb la normativa de la ciutat sobre la utilització d'aquests vehicles

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat 3.000 multes per mal ús del patinet elèctric des que va començar l’any 2018. Ho ha explicat aquest divendres l’intendent major de la Guàrdia Urbana Ricardo Sala. Segons les seves dades, “2.000 sancions s’han posat a particulars per no portar casc, per circular per la vorera o fora dels carrils bici”. També se n’han posat  per no respectar semàfors, portar auriculars, parlar pel mòbil o conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues. 

Sala ha donat aquestes xifres en la presentació d’una campanya de conscienciació que començarà dimarts que ve. Una autèntica marea de díptics amb les normes sobre l’ús del patinet arribarà a partir de l’11 de desembre a les botigues de Barcelona. Coincidint amb els dies de més afluència als comerços per les fetes de Nadal. L’Ajuntament repartirà 80.000 fulletons que han de servir de guia als usuaris d’aquests vehicles si volen estalviar-se multes com les que acaben d’imposar al noi que va ser filmat a tota velocitat per la Diagonal i amb una acompanyant al patinet.

[r:1] 

Els díptics són una campanya per popularitzar les normes que han de seguir els conductors dels patinets elèctrics, que l’Ajuntament recorda que “no són joguines”. “Qui tingui pensat comprar o regalar aquests vehicles que recordi que està prohibit anar per les voreres i les calçades que no estan pacificades”, ha dit aquest divendres el gerent de Mobilitat i Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valdés. En el que portem d’any, s’han detectat unes 3.000 infraccions a la ciutat, i malgrat no representa un problema de sinistralitat, la campanya “és necessària” per fer “coexistir de manera pacífica” el patinet.

Més informació

Nou comentari