Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Plantada veïnal a l’Ajuntament: “No acceptarem que torni el trànsit”

Els veïns de la Ronda de Sant Antoni han aixecat la veu davant la reforma que planteja l’Ajuntament del passeig i reivindiquen, en un comunicat, “una ronda pels vianant i per fer activitats”. El comunicat el firmen 43 entitats dels barris del Raval i de Sant Antoni i deixen clar que “no acceptarem cap decisió que impliqui tornar a fer passar el trànsit per la Ronda”.

Tot plegat arriba després de l’anunci del consistori de voler reformar aquest tram, incorporant-hi un nou carril bici i un espai perquè puguin passar els autobusos. Amb tot, el comunicat resa a l’Ajuntament que “cerqui i trobi alternatives” i “en positiu” per a tots els problemes plantejats i es mostren oberts a estudiar totes les possibilitats.

Reclamen més espais infantils

Un cop més, les entitats es queixen de la manera de fer del govern municipal, del qual diuen que no escolten “la reivindicació de desenes d’entitats veïnals” i, en canvi, aposten per tornar a “obrir el trànsit de nou en un espai de vida”. Amb tot demanen mà esquerra al consistori i que no es carregui l’espai pacificat.

En el manifest, les entitat també destaquen que la pacificació de la zona ha permès cohesionar els barris del Raval i de Sant Antoni i es focalitzen en els nens i les nenes. Asseguren que el barri del Raval compta amb 6.000 infants -el tercer amb més nens de tota la ciutat-, tot i que només té 9 parcs infantil. Per tot plegat, consideren que tornar a obrir el trànsit a la Ronda de Sant Antoni seria un error greu.

Noves mobilitzacions

Davant d’aquesta situació, els veïns ja han anunciat noves mobilitzacions i asseguren que “tornaran a omplir de vida” l’avinguda per “continuar reivindicant una ronda de Sant Antoni pels veïns”. També demanen reunir-se amb l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per analitzar les possibles alternatives al nou pla municipal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a octubre 27, 2022 | 19:15
    Angelblau octubre 27, 2022 | 19:15
    Venen eleccions i la Colau ja treu a cridar els seus Palmeros.
  2. Icona del comentari de: Antonio a octubre 28, 2022 | 11:43
    Antonio octubre 28, 2022 | 11:43
    Que le pregunten a los vecinos de la Ronda como vivían antes de la Llosa y como han vivido estos últimos 10 años con todos los problemas que han habido... mercado alternativo y de miseria , trapicheo de droga , prostitución , etc y si no hubiese vigilancia policial el deterioro sería mayor ... lastima

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa