Pacte per una campanya contra l’homofòbia al metro

L'acord podria incloure formació a la plantilla de TMB

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) i l’Ajuntament han pactat en una reunió que el metro aculli una campanya contra l’homofòbia. El missatge que l’encapçalarà seria “Viatja amb seguretat, viatja sense LGTBIfòbia”, segons ha avançat al TOT Barcelona el president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez. Matisa, però, que el nom de la campanya i les dates en què es farà encara s’han de concretar amb els responsables de Mobilitat del consistori.

Rodríguez i el coordinador tècnic de l’OCH, Cristian Carrer, s’han trobat aquesta tarda a les 17 hores amb la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. La també presidenta de TMB ha promès que la campanya es desplegarà abans del gener, segons Rodríguez. A més, ha precisat que el protocol servirà per guiar els treballadors de TMB en cas d’agressions homòfobes tant al metro com al bus començarà a elaborar-se al gener.

El protocol estarà inspirat en el que existeix a Madrid. Podria incloure, segons informa Rodríguez a aquest diari, formació a la plantilla. Quant a la campanya, l’OCH proposa que es porti a terme a estacions de metro situades als districtes on s’han registrat més incidències contra el col·lectiu LGTBI: Ciutat Vella, Eixample i Sants-Montjuïc.

Finalment, Rodríguez afegeix que la regidoria de Mobilitat passarà a ser interlocutora de l’Observatori en cas que rebi informació d’un incident al metro o al bus.

Més informació

Nou comentari