Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenquen dues setmanes d’afectacions a la línia L9 del metro per obres

La línia L9 del metro de Barcelona es veurà afectada durant les pròximes dues setmanes per unes obres que obligaran els passatgers a modificar el seu recorregut. Les afectacions han arrencat aquest dilluns al matí i amb l’actuació es pretén solucionar les deficiències provocades per una fuita d’aigua que va tenir lloc a mitjans del passat mes d’octubre en el túnel que uneix les estacions d’Europa-Fira i de Can Tries-Gornal.

Segons ha explicat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a través d’una publicació a les xarxes socials, aquestes afectacions afecten tant la línia tant en sentit Aeroport T1 com en direcció a Zona Universitària. En el primer dels casos, els usuaris hauran de canviar de tren a la mateixa andana per poder continuar el seu recorregut cap a l’aeròdrom barceloní. En el segon dels casos, els passatgers afectats només hauran de canviar d’andana.

La línia 9 del metro, prioritat del nou Govern

El nou govern de la Generalitat tindrà en el desenvolupament de la línia 9 del metro una de les seves prioritats. Així ho va confirmar el passat mes d’octubre el flamant conseller de Territori, Juli Fernández, que va assegurar que la implementació completa d’aquesta infraestructura permetrà “treure uns 8.000 cotxes de la xarxa viària”.

En la seva primera intervenció al Ple del Parlament després del seu nomenament, Fernández va destacar la importància de continuar tirant endavant un projecte com la línia 9, que no només implica reduir les emissions per aquesta pèrdua de vehicles en circulació a les carreteres, sinó que també permetrà en un futur que es realitzin prop de 110 milions de viatges anuals només per aquest recorregut.

Obres en marxa

Cal recordar que les esperades obres del tram central de la línia 9 del metro es van reprendre el passat mes de juny, posant d’aquesta manera punt final a un periple de gairebé una dècada d’estancament que s’ha acabat traduint en una inversió extraordinària en manteniment de 7,5 milions d’euros per part de les administracions públiques. Durant el primer mes i mig des de la represa de les obres, la tuneladora que ha d’obrir-se pas sota els barris de Pedralbes i Sarrià va completar aproximadament el 7% del recorregut que separa el passeig de Manuel Girona i la plaça de Lesseps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa