Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nombre de viatgers al metro va caure un 53% al març per la Covid-19
  • CA

El nombre de viatges al metro de Barcelona va caure un 53,3% al març en comparació del mateix mes de l’any passat, fins als aproximadament 17,5 milions de passatgers, per l’impacte de la pandèmia del coronavirus, segons les dades provisionals de l’Estadística de Transports de Viatgers, de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Pel que fa els viatges en bus urbà, han caigut un 54,3%, fins als 9,1 milions.

Aquests descensos han provocat que en les xifres acumulades des de principis d’any es registrin caigudes del 17,1% i 17,8%, respectivament. A més, els viatges del transport urbà per autobús a Catalunya van sumar 12,9 milions, xifra que representa un descens del 53,5% com a conseqüència de l’estat d’alarma i el confinament.

Al conjunt de l’Estat més de 212,8 milions de passatgers van utilitzar el transport públic al març, un 53% menys que en el mateix mes de l’any passat. El transport urbà va disminuir un 54,7% en la seva taxa anual i l’interurbà un 52,4%. Dins del transport interurbà, destaca el descens del 59,8% en el transport aeri, segons l’INE.

Per tipus de transport, l’autobús va baixar un 50,4%, per ferrocarril i marítim un 54,1% en ambdós casos i l’aeri un 59,8%. El nombre de trajectes de mitja distància va retrocedir un 48,4% en transport per autobús i un 49,4% en el ferroviari.

Per últim, la llarga distància va disminuir un 53,1% en el transport per autobús i un 56,7% en el ferrocarril i dins d’aquest, l’AVE va perdre un 57,2% de passatgers.

Més notícies
El transport públic deixa d’ingressar 30 milions d’euros al mes per la reducció de viatgers
Notícia: El transport públic deixa d’ingressar 30 milions d’euros al mes per la reducció de viatgers
Comparteix
La caiguda en les validacions provoca un forat al qual s'hauran de sumar altres costos que encara s'han de calcular
El transport públic de Barcelona preveu tancar 2020 amb un 34% menys de validacions
Notícia: El transport públic de Barcelona preveu tancar 2020 amb un 34% menys de validacions
Comparteix
TMB calcula que la reducció podria assolir els 130,9 milions de trajectes perduts o fins i tot més si s'allarga l'aforament reduït al 50%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa