Els taxistes independentistes fan un pas endavant i creen el Comitè de Defensa del Taxi (CDT). Inspirats en els CDR, els treballadors del sector que aposten per la república catalana s’aglutinen en un grup que organitzarà accions de forma semblant a com ho fan els grups independentistes, segons ha pogut saber el TOT Barcelona. El coordinador del CDT, Cesc Roca, explica a aquest diari el motiu del naixement del grup: “Els taxistes ens hem adonat que els independentistes estan al nostre costat”. 

Aquest matí el CDT ha piulat per primera vegada per anunciar el naixement del grup de taxistes independentistes. Tot i així, una errada en el moment d’introduir les dades de la data de naixement –han introduït la data d’avui– per configurar el compte va provocar que Twitter el tanqués tanqués temporalment perquè no permet que els usuaris siguin menors d’edat, però ja torna a estar actiu.

Roca, de 48 anys i taxista des de fa 22, afirma que sempre ha estat independentista. Detalla que la resposta del sector a la creació del CDT ha estat “positiva”, sobretot després del suport de partits com JuntsxCat, ERC i la CUP al decret que regula les VTC. El coordinador del CDT indica que és simpatitzant de la CUP, però que molts taxistes estan considerant el seu suport a les formacions polítiques perquè els “partits unionistes” van contra el taxi. A més, remarca que el sector del taxi és combatiu, com l’independentista. “Els CDR i els taxistes som molt semblants”, considera. I sentencia: “El taxi és un col·lectiu de lluita i s’ha d’implicar a favor dels presos polítics”. 

El funcionament del CDT serà assembleari i serà de lliure entrada, com els CDR. Pel que fa a accions i manifestacions, Roca avança que s’afegiran a les protestes dels col·lectius independentistes per visibilitzar els taxistes partidaris de la república. El coordinador del CDT no descarta manifestacions convocades pels taxistes republicans. “Com més siguem lluitant per la república, abans l’aconseguirem”, vaticina. 

L’independentisme, “més present del que sembla” entre taxistes

El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, mostra el seu suport a la iniciativa. La cara visible dels taxistes fa costat als CDT perquè està a favor de qualsevol moviment “reivindicatiu”.  Álvarez precisa que el sentiment independentista està més present del que sembla al sector del taxi, però que molts conductors no es posicionen per por a ser etiquetats. 

El naixement dels CDT contrasta amb l’episodi viscut durant una assemblea de la vaga de gener, en què un taxista que va intervenir en català va ser insultat i increpat amb crits com “subnormal!” o “en espanyol!”. Malgrat tot, Cesc Roca objecta que l’independentisme està “més present del que sembla” al sector. 

Més notícies
El cartell que portaran milers de taxis durant la campanya. | Élite Taxi

Els taxistes demanaran el vot per als partits que “defensen els serveis públics”

Notícia: Els taxistes demanaran el vot per als partits que “defensen els serveis públics”
Comparteix
Ho faran amb cartells que posaran a les portes de milers de taxis
Notícia: Els taxistes demanaran el vot per als partits que “defensen els serveis públics” - Mobile
L'alcaldable Jordi Graupera / Jordi Play

Els taxistes declaren “enemic públic” Jordi Graupera

Notícia: Els taxistes declaren “enemic públic” Jordi Graupera
Comparteix
L'associació majoritària del taxi critica l'alcaldable per defensar les VTC
Notícia: Els taxistes declaren “enemic públic” Jordi Graupera - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa