Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multades dues empreses i un directiu per conspirar per beneficiar-se d’un contracte de l’AMB
  • CA

L’Autoritat Catalana de la Competència (Acco) ha sancionat dues empreses i un directiu d’una d’aquestes per un pacte de no competència en les licitacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per la prestació de servei de l’Aerobús. L’entitat ha explicat aquest dimarts que ha considerat la infracció “molt greu” i ha imposat a les empreses una multa del voltant del 5% del volum del seu negoci total. A un dels seus directius li exigeix el pagament de 39.000 euros, a més de prohibir l’AMB a contractar-les durant dos anys.

L’Acco ha explicat que les empreses Transports Urbans i Serveis Generals (Tusgsal) i Transports Ciutat Comtal (Tcc) van acordar que, un cop extingit el contracte de concessió de servei de l’Aerobús a la primera, les dues empreses concorrerien a la següent licitació amb una participació conjunta. Dit i fet, Tusgsal i Tcc es van presentar juntes a la licitació de l’AMB convocada al 2017, “tot i tenir plena capacitat i solvència” per fer-ho individualment, assenyala l’Acco.

L’Acco ha afirmat que l’acord “restringeix i falseja la competència“. L’agència explica que, al confabular-se per anar-hi juntes, es “redueix la pressió competitiva entre els dos operadors principals del servei d’Aerobús”.

Sanció “desproporcionada”

Per la seva banda, Tusgsal ha considerat “desproporcionada” la sanció que se li aplica, ha informat Catalunya Ràdio. La companyia -que presta el servei de bus a poblacions del Barcelonès Nord i del Nitbus- ha assegurat que l’amonestació posa en risc la viabilitat de l’empresa. Tusgsal calcula que l’abonament de la multa pot comprometre més del 70% de la seva facturació.

Més notícies
Pla obert de la nova flota d'aerobús, la llançadora que connecta l'aeroport El Prat i el centre de Barcelona.
L’Aerobús funcionarà les 24 hores del dia
Notícia: L’Aerobús funcionarà les 24 hores del dia
Comparteix
Hi haurà un ventall més ampli de tarifes, així com uns bitllets combinats amb altres mitjans de transport
El servei de Bicibox al metro / TMB
El servei d’aparcament de bicicletes Bicibox arriba a dues noves estacions del metro
Notícia: El servei d’aparcament de bicicletes Bicibox arriba a dues noves estacions del metro
Comparteix
TMB i l'ATM han anunciat avui que la idea és promoure el transport en bicicleta en el Parc Logístic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa