La millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de plaça Espanya costarà 10,5 milions

Les obres comportaran l'adaptació a persones amb mobilitat reduïda de les estacions de la L1 i la L3 de metro i de FGC

El departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador del plaça Espanya de Barcelona, on tenen parada les línies L1 i L3 de metro i diverses línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els treballs, que es liciten per un import de 10,5 milions d’euros i un termini d’execució de 42 mesos, consistiran en l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda d’aquest intercanviador, segons Territori un dels més potents de la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana. Registra en conjunt més de 18 milions d’usuaris. Es preveu que les obres comencin la primavera vinent.

A l’estació de l’L1 s’instal·larà un ascensor d’accés al carrer i al vestíbul, en la confluència de la plaça amb l’inici del carrer de Tarragona. També s’ampliarà el vestíbul situat al costat del centre comercial i s’implantarà un ascensor directe a l’andana en sentit Hospital de Bellvitge.

També se substituirà la passera metàl·lica de canvi d’andana actual per una de nova i s’instal·laran dos nous ascensors a l’extrem de les andanes. Aquesta actuació comportarà una redistribució i una nova configuració de diversos espais de serveis tècnics i instal·lacions. Finalment hi haurà un recrescut parcial d’andanes per adaptar-les a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a l’estació de l’L3, s’ampliarà el vestíbul existent i s’instal·laran dos nous ascensors, un a l’avinguda del Paral·lel, costat Besòs, del carrer al vestíbul i un del vestíbul al passadís de connexió amb l’L1.

A banda, s’implantaran dos ascensors per connectar el vestíbul intermedi amb les andanes i es farà un recrescut de totes dues andanes.

Finalment, pel que fa al passadís de connexió entre les línies L1 i L3, s’adaptarà entre aquestes dues estacions i entre la de l’L3 i la de l’FGC suprimint els esglaons que hi ha a ambdós extrems, que se substituiran per un sistema de rampes.

Més informació

Nou comentari