Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mig pont de la Immaculada, amnistiat sense confinament
  • CA

Els barcelonins no podran marxar de cap de setmana fins a les portes del Nadal, com a mínim, però podran fer una escapada els dos dies del pont de la Immaculada que cauen entre setmana. Així, dilluns 7 i dimarts 8 de desembre es podrà sortir de la pròpia comarca com si fossin laborables estàndard. “El tancament perimetral de cap de setmana acaba els dilluns a les 06h, hi hagi pont o no”, ha aclarit el conseller d’Interior, Miquel Samper, en roda de premsa aquest dijous.

A diferència d’altres territoris de Catalunya, el tancament comarcal als veïns de la capital deixa sense gaires opcions de sortides a la natura perquè el Barcelonès només conté 5 municipis i molt urbans. Els dies 6 i 7, per tant, podran marxar cap a altres indrets del país en festiu per primer cop de del 29 d’octubre. “No s’ha previst en cap cas allargar el confinament en funció dels ponts”, ha confirmat Sàmper. “Si les coses van com han d’anar, no hi ha la previsió”, ha matisat.

El sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha intentat refredar expectatives i ha recordat que si hi ha excessos durant el pont podria frenar el ritme de la desescalada. “No hem de pensar que hi ha un pont, hem de pensar que hi ha una pandèmia”, ha asseverat. “L’incompliment de les mesures avui és el confinament de demà”, ha afegit.

Preguntat per si el Procicat s’ha plantejat flexibilitzar les restriccions pel pont, que comença dissabte 5 de desembre, Delgado ha considerat que encara és prematur perquè només fa 4 dies que han reobert els comerços i perquè l’OMS està enviant alertes precisament en la direcció contrària.

La mobilitat torna a pujar

Sàmper també ha informat sobre les tendències de mobilitat a l’àrea metropolitana, on ha baixat molt el trànsit però el Govern ja va admetre que es produeixen ‘operacions sortida’ encobertes de dijous a dilluns. Pel que fa als dies feiners, les darreres setmanes s’ha estabilitzat un descens del 10% de mobilitat respecte l’any passat, que queda limitat a només un 2% o 3% quan es compara amb les setmanes prèvies a les restriccions.

Els caps de setmana, ha admès Sàmper, el trànsit “creix molt poc però creix setmana rere setmana entre 5 i 10%” i ara la reducció respecte octubre és només d’entre l’1% i el 3%. La gran diferència (77%) es troba en comparar amb l’any passat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angel Drach a novembre 26, 2020 | 14:47
    Angel Drach novembre 26, 2020 | 14:47
    La gestió de les mesures de confinament per part de la Generalitat és un desastre sense pal·liatius i ens aboquen a una tercera onada. Aquest Govern és una misèria plena d'incompetents!.
    31
    Icona de dislike al comentari de: Angel Drach a novembre 26, 2020 | 14:47 19
    Respon

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa