Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Malestar al Govern per les paraules d’Ernest Maragall contra el “decret Calvet”
  • CA

Mala maror entre PDECat i ERC pel decret de VTC el mateix dia que Cabify anunciava el retorn a Barcelona. En un sopar organitzat pel think tank Catalans Lliures l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, va admetre que no li agrada el “decret Calvet” aprovat al Parlament sobre la regulació de les VTC i que no hi està d’acord, segons fonts presents al sopar. Les mateixes fonts detallen que a la trobada, celebrada dimarts, el candidat va parlar “molt” i va tocar “tots els punts”, inclòs les VTC.

[r:1]

Fonts de la candidatura de Maragall assenyalen al TOT Barcelona que les paraules del candidat que han transcendit “formaven part d’una disquisició tècnica i filosòfica molt més àmplia, sobre la importància del sector del taxi i d’una bona regulació”. Les mateixes fonts neguen que Maragall s’oposés categòricament al decret de les VTC, sinó a la rapidesa amb què es va haver de negociar: “No està en contra del decret, creu que s’hauria d’haver abordat amb més temps i complexitat”. Fonts presents al sopar insisteixen que Maragall va dir que estava en contra del decret. 

El candidat d’ERC ha insistit en una piulada que no hi està en contra sinó que està “a favor d’afrontar la qüestió de fons”, que no veu del tot resolta a Catalunya ni a Espanya ni a Europa. Maragall aposta per regular en dues direccions: primer, “donar seguretat i estabilitat al sector públic des del govern metropolità” i segon, “ordenar el sector privat complementari” –on entren empreses com Cabify o Uber– sense “oligopolis”. 

Sigui com sigui, les paraules de Maragall han provocat la reacció del conseller de Territori i Sostenibilitat i impulsor del decret, Damià Calvet (PDECat), que ha recordat a l’alcaldable d’ERC –que manté l’acta de diputat– que hi va votar a favor al Parlament la setmana passada. En una piulada Calvet ha atribuït de forma irònica les paraules del republicà a una “confusió”.

El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, ha fet broma a través de Twitter al respecte i ha insinuat que Ernest Maragall va parlar més del compte: “És que els sopars ens confonen, el vi, el cava i tal i tal”, ha expressat. 

Cicle de sopars amb alcaldables

Catalans Lliures és una organització que té com a objectiu que el “liberalisme polític i econòmic tingui la màxima influència en els estats d’opinió pública i les institucions catalanes”. Amb motiu de les eleccions municipals organitzen un cicle de sopars amb els diferents candidats a l’alcaldia. Abans de seure a taula els alcaldables fan una petita intervenció per exposar el seu programa, que més tard discuteixen amb la resta de comensals, segons fonts de Catalans Lliures.

Més notícies
El Parlament aprova el polèmic decret regulador dels VTC
Notícia: El Parlament aprova el polèmic decret regulador dels VTC
Comparteix
JxCAT, ERC, Catalunya en Comú Podem i la CUP donen suport al 'cop' contra Uber i Cabify i Cs i el PP s'hi oposen
La protesta dels conductors de VTC aquesta setmana al MWC / ACN
Els conductors de Vector Ronda estudien accions legals contra el decret de VTC
Notícia: Els conductors de Vector Ronda estudien accions legals contra el decret de VTC
Comparteix
Els treballadors estan disposats a esgotar totes les possibilitats legals per poder tornar a treballar
Un grup de taxistes es concentra a les afores de Barcelona / ACN
L’AMB multarà amb fins a 1.400 euros els VTC que se saltin la precontractació
Notícia: L’AMB multarà amb fins a 1.400 euros els VTC que se saltin la precontractació
Comparteix
El consell plenari ha aprovat avui el nou reglament, que augmenta a una hora el temps d'antelació per demanar un VTC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa