Malestar al Govern per les paraules d’Ernest Maragall contra el “decret Calvet”

L'alcaldable es va posicionar contra la norma en un sopar i Calvet li ha contestat que hi va votar a favor al Parlament

Mala maror entre PDECat i ERC pel decret de VTC el mateix dia que Cabify anunciava el retorn a Barcelona. En un sopar organitzat pel think tank Catalans Lliures l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, va admetre que no li agrada el “decret Calvet” aprovat al Parlament sobre la regulació de les VTC i que no hi està d’acord, segons fonts presents al sopar. Les mateixes fonts detallen que a la trobada, celebrada dimarts, el candidat va parlar “molt” i va tocar “tots els punts”, inclòs les VTC.

[r:1]

Fonts de la candidatura de Maragall assenyalen al TOT Barcelona que les paraules del candidat que han transcendit “formaven part d’una disquisició tècnica i filosòfica molt més àmplia, sobre la importància del sector del taxi i d’una bona regulació”. Les mateixes fonts neguen que Maragall s’oposés categòricament al decret de les VTC, sinó a la rapidesa amb què es va haver de negociar: “No està en contra del decret, creu que s’hauria d’haver abordat amb més temps i complexitat”. Fonts presents al sopar insisteixen que Maragall va dir que estava en contra del decret. 

El candidat d’ERC ha insistit en una piulada que no hi està en contra sinó que està “a favor d’afrontar la qüestió de fons”, que no veu del tot resolta a Catalunya ni a Espanya ni a Europa. Maragall aposta per regular en dues direccions: primer, “donar seguretat i estabilitat al sector públic des del govern metropolità” i segon, “ordenar el sector privat complementari” –on entren empreses com Cabify o Uber– sense “oligopolis”. 

Sigui com sigui, les paraules de Maragall han provocat la reacció del conseller de Territori i Sostenibilitat i impulsor del decret, Damià Calvet (PDECat), que ha recordat a l’alcaldable d’ERC –que manté l’acta de diputat– que hi va votar a favor al Parlament la setmana passada. En una piulada Calvet ha atribuït de forma irònica les paraules del republicà a una “confusió”.

El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, ha fet broma a través de Twitter al respecte i ha insinuat que Ernest Maragall va parlar més del compte: “És que els sopars ens confonen, el vi, el cava i tal i tal”, ha expressat. 

Cicle de sopars amb alcaldables

Catalans Lliures és una organització que té com a objectiu que el “liberalisme polític i econòmic tingui la màxima influència en els estats d’opinió pública i les institucions catalanes”. Amb motiu de les eleccions municipals organitzen un cicle de sopars amb els diferents candidats a l’alcaldia. Abans de seure a taula els alcaldables fan una petita intervenció per exposar el seu programa, que més tard discuteixen amb la resta de comensals, segons fonts de Catalans Lliures.

Més informació

Nou comentari