Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mala maror entre taxistes i l’advocat Elpidio Silva pels honoraris de la batalla contra les VTC

La relació entre els taxistes i l’advocat Elpidio José Silva semblava, fins ara, idíl·lica. Anaven a una en la lluita per defensar el sector i compartien la primera fila en la guerra que mantenen el taxi i les VTC. Ara, però, la mala maror s’ha instal·lat entre l’exjutge i els taxistes a causa dels honoraris que reclama Silva i les dues parts podrien acabar als tribunals.

En una assemblea celebrada aquest dijous a la nit al local de la Plataforma Integral del Taxi (PIT), la junta del grup van exposar la situació als taxistes que hi van assistir: Silva exigeix una prima d’èxit per haver ajudat a expulsar Uber i Cabify de Barcelona. L’advocat defensa que la seva intervenció va ser clau per fer fora les plataformes VTC, cosa que ha suposat més ingressos als taxistes. Així, demana uns 800.000 euros, segons fonts del sector del taxi, als conductors metropolitans adherits a la PIT –uns 700– perquè han guanyat més diners gràcies a ell.

Des de la PIT, però, argumenten que la victòria sobre Uber i Cabify va ser gràcies a les protestes i les vagues que van bloquejar la Gran Via durant dies. “No estem d’acord [amb Elpidio Silva] i la nostra posició és ferma”, expressava la PIT en un comunicat. En el mateix sentit, els taxistes es declaren ara “profundament decebuts” amb l’advocat.

Una diferència “comercial”

Davant la diferència “comercial” entre les dues parts, com la defineix el portaveu de la PIT, Alberto Tito Álvarez, en conversa amb aquest diari, els taxistes insten Silva a sol·licitar per escrit i a un jutjat el pagament dels 800.000 euros. “Estem convençuts que tenim raó i, si no és així, complirem amb el mandat judicial”, expressaven al comunicat.

El fet és que al contracte que van signar els taxistes amb Silva, al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, s’establien tres conceptes per als quals pagarien a l’advocat. El primer és l’elaboració d’una demanda per exigir indemnitzacions a les plataformes VTC per competència deslleial i el segon és la formulació d’una querella per suposada organització criminal contra Uber, Cabify i altres actors del sector VTC. El tercer consistia en defensar els interessos del taxi davant dels mitjans de comunicació, l’administració o els jutjats. 

Pel servei, cada taxista ha d’abonar 605 euros en el període de tres anys que dura el contracte entre les dues parts. La PIT està formada per uns 2.000 taxistes, així que el total que guanyarà el despatx de Silva serà d’uns 1,2 milions d’euros. A més, l’advocat i la PIT van acordar que l’exjutge rebés el 10% de les indemnitzacions eventuals que poguessin guanyar. Silva s’acull a aquesta clàusula per exigir el pagament, ja que l’advocat sosté que Uber i Cabify van haver de marxar de la capital catalana gràcies a les negociacions en què va participar. La sortida temporal de les dues plataformes no els va reportar indeminitzacions, però sí ingressos extra al recuperar la totalitat del mercat.

Amb plus o sense, volen seguir junts

Malgrat la disputa econòmica, els taxistes de la PIT es mostren satisfets en línies generals amb els serveis de l’advocat. Per això aposten per mantenir-lo al capdavant de l’ofensiva judicial del sector: “És un gran advocat i volem que segueixi amb nosaltres”, detalla Álvarez.

Més notícies

El taxi i les VTC es veuen les cares als tribunals amb recursos i querelles creuades

Notícia: El taxi i les VTC es veuen les cares als tribunals amb recursos i querelles creuades
Comparteix
La inconstitucionalitat o no de la regulació a les VTC pot ser la clau del procés judicial
Notícia: El taxi i les VTC es veuen les cares als tribunals amb recursos i querelles creuades - Mobile

Admesa a tràmit la querella dels taxistes contra Uber i Cabify

Notícia: Admesa a tràmit la querella dels taxistes contra Uber i Cabify
Comparteix
L'Audiència Nacional demana a la fiscalia que continuï investigant perquè veu la "possible existència d'una infracció penal"
Notícia: Admesa a tràmit la querella dels taxistes contra Uber i Cabify - Mobile

Els taxistes presenten les primeres querelles contra Uber i Cabify

Notícia: Els taxistes presenten les primeres querelles contra Uber i Cabify
Comparteix
Elpidio Silva els acusa de formar una trama criminal per "usurpar" l'activitat del sector
Notícia: Els taxistes presenten les primeres querelles contra Uber i Cabify - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa