L’oferta de taxis, retallada al 60% els laborables i al 75% en cap de setmana

Descansaran 4 de cada 10 taxistes entre setmana i 1 de cada 4 els caps de setmana, en torns rotatoris

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha reduït a un 60% l’oferta de taxis entre setmana, per ajustar-la a la caiguda de la facturació derivada de la pandèmia de la Covid-19. L’AMB ha pres aquesta decisió després que el Procicat aprovés la setmana passada una resolució que estableix la possibilitat de regular la reducció de l’oferta d’aquest transport. A més, com va avançar el TOT Barcelona ahir, les tarifes dels taxis el 2021 es congelaran properament.

Cada dia descansaran el 40% dels taxistes en uns torns rotatoris definits pel número final de les llicències. Pel que fa als caps de setmana, la reducció serà del 75%, i s’estableix qui pot treballar d’acord amb les dues últimes xifres. Les associacions del taxi celebren la regulació i demanen al Govern què passarà amb el col·lectiu a partir del 23 de novembre.

La decisió de l’AMB ha estat consensuada amb el sector, que indica que la reducció al 60% de dilluns a divendres és la mateixa estructura que s’aplica de forma recomanada actualment. Pel que fa als caps de setmana, asseguren que la reducció del 75% permetrà estructurar cicles més curts i “adequats als canvis” que hi pugui haver.

El sector ha celebrat una reducció que permetrà fer una oferta diària de taxi “més sostenible” que l’actual. També recorda que el decret del Procicat s’ha de prorrogar el 23 de novembre, i demana a la Generalitat que aclareixi el punt que cita el taxi, i que reforci “al màxim” les garanties jurídiques que necessita l’Institut Metropolità del Taxi (Imet).

Els representants dels taxistes defensaven una reducció del 50% de dilluns a divendres i del 30% els caps de setmana, però després d’una “llarga i tensa” negociació consideren que allò que s’ha pactat és “satisfactori per a totes les parts”.

Més informació

Nou comentari