L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aprovarà la setmana que ve en consell metropolità la congelació de les tarifes del taxi de cara a l’any que ve. Fonts internes de l’AMB consultades pel TOT Barcelona així ho avancen, i fonts de l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) argumenten que “encarir és inviable” i que la majoria d’actors del sector ha estat d’acord amb la decisió.

El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, confirma que les tarifes es congelaran. Sobre la possibilitat de baixar preus, sosté que “no té sentit” perquè les despeses d’explotació no disminuiran.

La congelació dels preus del taxi està inclosa a l’ordre del dia del proper consell metropolità, que se celebra el 24 de novembre. Fonts oficials de l’Imet informen que la decisió ha de passar pel consell metropolità, que haurà d’aprovar la mesura. El 2010 ja es va prendre la decisió de congelar les tarifes en el context de crisi econòmica.

La proposta arriba després de setmanes de mobilització del sector del taxi per la situació límit en què es troba a causa de la pandèmia i les restriccions engegades per frenar-ne l’avenç.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un taxi a Barcelona / ACN (Nazaret Romero)

El Govern autoritza Colau a regular l’oferta de taxis per salvar el sector

Els vehicles no podran superar el límit de sis persones i no es podrà ocupar la plaça de copilot
La concentració de taxistes a l'avinguda Maria Cristina prèvia a la marxa lenta per Barcelona / ACN

Élite Taxi dispara contra Iglesias: “No sabem a què espereu per defensar els de sota”

L'associació majoritària del sector critica el vicepresident espanyol i el ministre Ábalos per no donar suport als taxistes