Acord amb CaixaBank per flexibilitzar el retorn dels préstecs a taxistes

L'Institut Metropolità del Taxi pacta amb l'entitat bancària l'opció de negociar les condicions per les conseqüències de la pandèmia per al sector

La situació límit que viuen els taxistes a Barcelona està portant canvis a l’engranatge del sector per afrontar les conseqüències de la pandèmia. Un dels processos essencials és la compra de llicències de conducció mitjançant crèdits bancaris. A partir d’ahir, i gràcies a un acord entre l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) i CaixaBank, s’afrontaran de forma “particularitzada” els casos de cadascun dels taxistes.

Sobre la taula està la possibilitat d’allargar 12 mesos de carència de capital, quan només es paguen els interessos del crèdit. A més, l’Imet, amb la presidenta Rosa Alarcón al capdavant, va acordar amb CaixaBank l’opció d’augmentar el termini del préstec un any.

“El sector del taxi és essencial per a la mobilitat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i representa a més de 10.000 famílies que ho estan passant malament a causa de la pandèmia i a qui hem de poder ajudar en aquests moments de crisi, igual com s’està fent amb d’altres sectors econòmics de la ciutat i del país”, ha reivindicat Rosa Alarcón, que també és regidora de Mobilitat de la capital catalana.

L’Imet xifra en gairebé 3.200 llicències que van ser comprades a través d’entitats bancàries. Cadascun dels taxistes té unes condicions diferents, i els que tinguin el crèdit amb CaixaBank podran negociar el seu cas de forma individual.

Més informació

Nou comentari