Colau reclama al Govern un decret llei per regular l’oferta del taxi

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, reclamarà al vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, un decret llei per regular l’oferta de l’Institut Metropolità del Taxi (Imet). Així ho van avançar representants del col·lectiu i ha confirmat fonts municipals, que aquest dimecres s’han reunit amb la representant del consistori barceloní per explicar la situació que travessa el sector.

A la sortida de la reunió els representants del taxi han agraït el “tracte rebut” per Colau i per la presidenta de TMB, Rosa Alarcón -també present a la trobada-, però han recordat que fa “mesos” que reclamen mesures com aquesta. Colau també s’ha compromès a demanar que una partida del paquet d’ajuts covid-19 es destini directament al sector del taxi de l’AMB. A més, demanarà explicacions al Ministeri de Seguretat Social i Migracions sobre la situació dels autònoms que tributen en mòdul i no tenen “manera” de justificar les pèrdues del 75% en comparació amb l’any anterior, un percentatge, d’altra banda, que els taxistes reiteren que és massa alt.

Ajuts directes al sector

La batllessa barcelonina també demanarà al Ministeri de Mobilitat i Agenda Urbana, afirmen els taxistes, que s’injectin ajuts sectorials al sector, que “ha quedat fora del paquet que es destinava al transport públic”. Una altra petició serà que es doni cobertura a Comunitats Autònomes i ens locals per regular l’oferta del transport urbà en vehicles de menys de nou places.

A banda, Alarcón els ha anunciat que impulsarà una nova norma al reglament metropolità de les llicències de lloguer de Vehicles de Transport amb Conductor (VTC), un nou distintiu obligatori que faci visible el dia de descans obligatori d’aquests vehicles. Els representants del taxi han demanat, entre d’altres, que la Guàrdia Urbana tingui “més tacte” i deixi de sancionar taxistes “que no caben a les parades, per la caiguda de demanda i sobreoferta de taxis”.

La trobada amb Colau es produeix en el marc de les mobilitzacions que els taxistes fan per reivindicar la seva situació. Demà tenen previst reunir-se amb una comissió de tots els grups del Parlament de Catalunya.

Nou comentari