Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La L9, prioritat del nou Govern per treure 8.000 cotxes de les carreteres
  • CA

El nou govern de la Generalitat tindrà en el desenvolupament de la línia 9 del metro una de les seves prioritats. Així ho ha confirmat aquest dimecres el flamant conseller de Territori, Juli Fernández, que ha assegurat que la implementació completa d’aquesta infraestructura permetrà “treure uns 8.000 cotxes de la xarxa viària”.

En la seva primera intervenció al Ple del Parlament després del seu nomenament, Fernández ha destacat la importància de continuar tirant endavant un projecte com la línia 9, que no només implica reduir les emissions per aquesta pèrdua de vehicles en circulació a les carreteres, sinó que també permetrà en un futur que es realitzin prop de 110 milions de viatges anuals només per aquest recorregut.

El flamant conseller de Territori també ha destacat que la completa implementació d’aquesta línia del metro és una transformació estratègica per poder garantir la permeabilitat social a la capital catalana i ha defensat la necessitat d’impulsar el transport públic com una resposta davant el “negacionisme climàtic, el populisme i l’elitisme” en un context d’emergència climàtica com l’actual.

Obres en marxa

Cal recordar que les esperades obres del tram central de la línia 9 del metro es van reprendre el passat mes de juny, posant d’aquesta manera punt final a un periple de gairebé una dècada d’estancament que s’ha acabat traduint en una inversió extraordinària en manteniment de 7,5 milions d’euros per part de les administracions públiques. Durant el primer mes i mig des de la represa de les obres, la tuneladora que ha d’obrir-se pas sota els barris de Pedralbes i Sarrià va completar aproximadament el 7% del recorregut que separa el passeig de Manuel Girona i la plaça de Lesseps.

Si no hi ha cap contratemps que obligui a aturar o alentir el ritme de la tuneladora, la previsió és que el tram fins a la plaça de Lesseps pugui estar culminat a finals del 2024. Això suposarà l’habilitació de fins a cinc noves estacions de la línia 9: Manuel Girona, Sarrià, Mandri, Putxet i Lesseps.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angel a octubre 19, 2022 | 14:09
    Angel octubre 19, 2022 | 14:09
    Els politics viviu a Matrix. No tothom pot arribar a lloc.de porta a porta en metro ni.perdre hores en desplaçaments, però això molts anem en moto o.cotxe....
  2. Icona del comentari de: El cit campejador a octubre 19, 2022 | 15:47
    El cit campejador octubre 19, 2022 | 15:47
    Las obras más caras de Catalunya, con el mayor sobrecoste y en solo 20 años .. es muy urgente

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa